Handhaving voor SVBO na winst op GRC Groningen

BARGER OOSTERVELD - In de 1e klasse J had SVBO nog een puntje nodig om verzekert te zijn van nog een jaar 1e klasse. En dat deden de mannen van trainer Peter Timmer door na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 3-1 te winnen van GRC Groningen. Gemakkelijk ging het alle,aal niet, was na afloop de analyse van SVBO-trainer Peter Timmer:

“De warmte en een gretige tegenstander die vocht voor een laatste kans, waren ingrediënten voor een moeilijke middag voor ons. Na een half uur kregen de Groningers een strafschop, maar die werd ver naast geschoten. Uit de aanval daarop maakte Reinier de Boer op aangeven van Ronald Gerdes de 1-0 en dat werd ook de ruststand.”

Na de rust maakte Reinier de Boer in de 56e minuut de 2-0 nadat de opspringend GRC-doelman de bal uit zijn handen liet vallen en De Boer de bal in het doel kon werken. Vijf minuten stond het ook al 3-0. Reinier de Boer kopte de bal met een zweef binnen na een haarzuiver pass over alles en iedereen heen van linkerspits Ronald Gerdes. Daarna zakte het wat in en maakte Richard Speelman in de slotfase nog de 3-1.

SVBO is nu met een 5e plaats verzekerd van weer een jaar 1e klasse. Volgende week zaterdag speelt SVBO uit tegen PKC'83 dat nog twee wedstrijden moet spelen en nog niet zeker is van handhaving. SVBO-trainer Peter Timmer: ''Het was een rommelige wedstrijd waarin het niet tegen zat toen GRC een strafschop verzuimde te benutten, maar de overwinning is verdiend.''

René Wolbers, die zijn kicksen volgende week aan de wilgen hangt, komt hier zijn ploegmaat Joris Vredeveld te hulp bij een duel met een Groninger. (foto: Bennie Wolbers)

Reinier de Boer weet met een snelle draai de door de doelman losgelaten bal in het doel te werken. (foto Bennie Wolbers)

Quinten Brands die besloten heeft om naar SVBO zaterdag te gaan, wint hier een kopduel terwijl Joris Vredeveld (links) storend werk verricht. (foto Bennie Wolbers)