Bargeres pakt punt tegen CEC en is kampioen

EMMEN â?? Pas vlak voor tikt maakte Yorick Zweerink de bevrijdende 2-2 tegen CEC via een strafschop waarmee trainer Geert Aalderink met zijn ploeg kampioen van de 5e klasse F zijn geworden. Met nog één duel te spelen heeft Bargeres nu een voorsprong van zes punten op naaste vervolger CEC uit Emmer-Compascuum. Bargeres begon moeizaam aan de wedstrijd, want de blauwhemden uit Emmer-Compascuum ging er vol voor om Bargeres de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen.

Na bijna 20 minuten kwam CEC verdiend op voorsprong. Robin Bazuin wist de bal van af 18 meter langs Bargeres-doelman Bowen Bowyer-Bower te plaatsen. 0-1. Nog geen vier minuten later trok Yorick Zweerink de stand alweer gelijk. De topschutter van de 5e klasse F scoorde de 1-1. CEC-aanvoerder Tom Rengers maar zijn kopbal spatte op de kruising uit een.

Na rust was Bargeres dichtbij de 2-1, maar Casper Dorgelo zag zijn schot voor de doellijn gekeerd worden. Een kwartier voor tijd kwam CEC weer op voorsprong. Invaller Dani Jansen reageerde attent en schoot van dichtbij, de 1-2 binnen. Een paar minuten later leek Kampman de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn 1-3 werd wegens buitenspel afgekeurd.

Met nog zeven minuten kreeg Bargeres een strafschop na een tackle binnen de zestien en wie anders dan Zweerink wist met zijn 41e treffer van dit seizoen het kampioenschap van Bargeres veilig te stellen. Na tien minuten blessuretijd floot scheidsrechter Koerntjes voor het einde en Bargeres promoveert naar de zaterdag 4e klasse F. CEC zal nu via de nacompetitie promotie moeten afdwingen Komende zaterdag staan de wedstrijden Damacota- Bargeres en CEC – Sc Angelslo nog op de rol.

De kampioenschaal en medailles zijn binnen met het kampioenschap en nu nog één keer vlammen tegen Damacota en dan zonder puntverlies de competitie afsluiten. (foto Bennie Wolbers)

Trainer Geert Aalderink, toch wel een beetje emotioneel, want hij vertrekt bij de jubilerende club Bargeres wel met een kampioenschap (foto Benne Wolbers)

Ook Yorick Zweerink, hier besprongen door zijn ploeggenoten Casper Dorgelo, Rob de Graaf en Sander de Bruin na de gelijkmaker, gaat als topscoorder van de zaterdag 5e klasse F de club verlaten voor een nieuw avontuur bij buurman DZOH. (foto Bennie Wolbers)