Overzicht gespeelde voetbalwedstrijden op maandag 20 mei

Sc Erica kansloos tegen EMMS

SLAGHAREN – In de zondag 2e klasse H was Twedo vrij maar Sc Erica moest toezien hoe EMMS in Slagharen te sterk was. De eindstand van 4-0 stond al na één helft op het scorebord. SC Erica staat daardoor nu op de voorlaatste speeldag op een degradatieplaats met 17 punten, maar kan met een stunt tegen De Tukkers misschien nog de rechtstreekse degradatie ontlopen, want VENO en SC Emmeloord staan op de herkanserplaats met ook 17 punten. Op de laatste speeldag staan de wedstrijden De Tukkers – Twedo en Sc Erica - SC Emmeloord op het programma.

Winst voor Titan en verlies voor Weerdinge en EHS 85
VEELERVEEN – In de zondag 3eklasse B wist Titan de uitwedstrijd tegen Veelerveen met 6-1 te winnen. De eerste helft werd afgesloten met een 2-1 voorsprong via treffers van Roy Super en Patrick Luiten. In de 2e helft Waren het opnieuw Patrick Luiten en Roy Supér die voor een 4-1 voorsprong zorgden. Julian Bruining en Thijs Over bepaalden de eindstand op 1-6.

EHS 85 laat dure punten in Gieten achter
GIETEN –In de zondag 3e klasse B wist EHS 85 maandag in Gieten niet te winnen. EHS 85 kwam nog wel op voorsprong via Henk Teuben, maar met drie treffers op rijd stond het wel met 3-1 achter. Ivo Bos wist nog wel de 3-2 te scoren, maar Huub Torenbosch zorgde uiteindelijk voor een 4-2 eindstand. EHS 85 staat met nog één wedstrijd te gaan op een derde plaats met een punt achter Gieten die nu 2e staat en volgende week de periodetitel van kampioen Peize kan overnemen. Het zal dan zelf van Westerwolde moeten winnen en Gieten niet van Actief moet winnen.

Weerdinge verlies en kreeg ook rood
BLIJHAM – Weerdinge verloor niet alleen de wedstrijd tegen ASVB met 2-1 maar zag ook Thomas van Klinken in de slotfase met rood voortijdig vertrekken. De Weerdingers kwamen in 36e minuut bia Nick Kroeze wel op voorsprong, maar uiteindelijk wist de thuisclub de overtal situatie goed uit te buiten met nog twee treffers. Weerdinge staat nu op een herkansingsplaat en kan nog wel op gelijke hoogte komen met Actief, maar heeft een veel slechter doelsaldo.