Drenthina weer stap dichter bij kampioenschap

BEDUM - In de zaterdag 2e klasse H deed Drenthina wat het moest doen en dat was met 2-0 winnen van SV Bedum. Nummer twee Noordscheschut won echter ook en dus moet de beslissing komende zaterdag op de laatste speeldag vallen. De koploper was duidelijk de betere ploeg in Bedum, maar speelde doorgaans in een te laag tempo om de inzakkende Bedumers erg te verontrusten.

Na tien minuten werd een kopbal van Bakker met wat geluk door SV Bedum-doelman Lars van der Sluis gestopt. Even later ging de Bedummer doelman in de fout door de bal zomaar in de voeten te spelen van de storende Finn Hoogeveen, maar reageerde wel goed door de inzet van Hoogeveen te keren. Vlak voor de rust scheerde een kopbal van Koops nog via de lat over het doel.

Na een uur spelen ging de doelman van de thuisclub onder een voorzet vanaf rechts door en kon de bij de tweede paal staande 18-jarige invaller Stijn Wiebing de bal binnentikken: 0-1. Hoogeveen liet even later een grote kans liggen om het duel meteen op slot te gooien. Bedum kreeg daarna uit een vrije trap de enige echte kans van de wedstrijd, maar de inzet van Thijs Boer ging rakelings voorlangs.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Na een klassiek een-tweetje tussen Hoogeveen en Koops schoot laatstgenoemde zijn vijftiende van het seizoen binnen: 0-2. Wedstrijd klaar en Drenthina nog één duel verwijderd van de titel.