Ter Apel 96 kampioen na 5-0 overwinning op Weiteveense Boys

WEITEVEEN - Aan de overwinning tegen Weiteveense Boys viel weinig af te dingen. In een vrij eenzijdige wedstrijd behaalde het een ruime overwinning: 0-5! In het begin van de wedstrijd lag het initiatief vooral bij FC Ter Apel’96. In de omschakeling probeerde de thuisploeg gevaarlijk te worden.

Via enkele corners stichtten ze gevaar en één keer moest keeper Kyan Bodde handelend optreden om een treffer te voorkomen. In de 20e minuut kwam FC Ter Apel’96 op 0-1. De bal kwam min of meer bij toeval bij Juri Tent terecht en hij prikte de openingstreffer binnen.

Kort hierna kwam verdediger Tristan Wesseling van Weiteveense Boys met een gele kaart goed weg toen hij Vince Gravers op weg naar het doel onderuithaalde. Gaandeweg de eerste helft werd het spel wat slordiger. Toch werd de voorsprong vlak voor rust uitgebreid. Na een aanval over vele schijven was spits Jeroen Schoonbeek het eindstation: 0-2.

Toen Daniël Manning (midden) in de 2e helft Daniël Manning op schitterde wijze de 0-3 maakte was het geloof bij de thuisploeg verdwenen. Invaller Stijn Westen zag even later zijn afstandsschot in 1e instantie nog geblokt, maar in de rebound was het wel raak. 0-4. Vince Gravers maakte de laatste treffer van de middag door uit een voorzet van Leroy Veen de 0-5 binnen te koppen. Na exact 90 minuten floot de prima leidende Geert Berends uit Valthermond voor het einde en kon het feest beginnen.

Voor trainer Geert Aalderink het 2e kampioenschap dit seizoen want ook met zaterdagclub Bargeres haalde hij een week geleden de titel binnen. (zie ook het fotoboek)