CEC promoveert naar de 4e klasse

GASSELTERNIJVEEN – Via een 3-2 overwinning van CEC promoveert CEC naar de 4e klasse en VAKO daardoor degradeert naar de 5e klasse. In een spectaculaire eerste helft nam CEC al na zeven minuten spelen een voorsprong via Leon Harms. Vanaf een meter of zestien plaatste hij de bal in de hoek langs een kansloze doelman Rolf van Wijk.1-0. Vier minuten later stond VAKO weer op gelijke hoogte.

Na een overtreding van Mike Grummel op Ivar Goedkoop in de zestien, schoot Tim van Huffelen de strafschop binnen.1-1. CEC kreeg daarna meerder kansen, maar VAKO kwam weer op voorsprong. CEC-doelman Xander van Dijken redde bekwaam op een vrije trap van Van Huffelen, Via de hoekschop die volgde krulde Rob Liewes de bal in een keer in het CEC-doel, zonder dat iemand de bal aan raakte 1-2. Nu had de ploeg uit Emmer-Compascuum wel snel een antwoord, want binnen een minuut schoot Rick Kupers de 2-2 binnen.

Matchwinner Mike Grummel

Doordat Sander de Graaf vlak rust een grote kans liet liggen stond het halverwege de wedstrijd 2-2. In de 2e helft scoorde CEC weer vroeg, want Grummel maakte zijn fout bij de strafschop weer goed door een hoekschop binnen te koppen. 3-2. VAKO ging daarna nog vol voor de gelijkmaker. Het drong CEC met veel balbezit ver terug, maar kansen leverde het niet op. CEC behield de controle, maar verzuimde in de slotfase geien de kansen de genadeklap uit te delen maar de 3-2 overwinning kwam niet meer in gevaar.

Natuurlijk werd het een groot feest voor CEC dat twee jaar geleden de overstap naar de zaterdagafdeling maakte eindelijk een stap gezet op weer op een hoger plan te komen.