DZOH met dubbele cijfers langs Noordscheschut

EMMEN – In Poule 110 scoorde DZOH er tegen Noordscheschut vrolijk op los. Op sportpark De Rietlanden wist de Emmer eersteklasser Noordscheschut met 12- 1 aan de kant te zetten. De eerste treffer viel al in de 6e minuut via Aron Timmerman en 20 minuten later was het Joey Roufs die de 2-0 voorzijn rekening nam. Daarna ging het heel snel, want Frank Boer en Thom Hulshof zorgden binnen en minuut voor een 4-0 stand.

Noordscheschut was het aangeslagen wild en werd in de laatste vijf minuten voor de thee gekleineerd door treffers van de broertjes Joël en Yorick Zweerink die voor een 7-0 ruststand zorgden. Na de thee bleef DZOH doordenderen, want eerst was het Joël Zweerink die via een strafschop de 8-0 scoorde en enkele minuten later weer zijn broer Yorick die de 9-0 liet noteren. Nadat Bjorn Jansen de dubbele cijfers op het scorebord kon oplichten was het opnieuw Yorick die met zijn vierde treffer van de middag voor 11-0 zorgde.

Noordscheschut mocht toen nog wel een eretreffer scoren (11-1), maar zag even later ook hun spits Kiekebelt met rood voortijdig naar de kleedkamer vertrekken. Aron Timmerman bepaalde uiteindelijk de eindstand op 12-1 en is DZOH nu verzekerd van de volgende ronde. DZOH trainer Karlo Meppelink: ,,Wij hebben een prima wedstrijd gespeeld met heel veel druk op de tegenstander en maar heel weinig hebben weggegeven. Komende zaterdag spelen wij de laatste poulewedstrijd tegen Germanicus en deze thuiswedstrijd begint om 18.00 uur.

Noordscheschut liep voortdurend achter de feiten aan tegen DZOH dat met Thom Hulshof en rechts Yorick Zweerink met 4 treffers weer over trefzeker spelers beschikte. (foto Bennie Wolbers)