Drenthina pas in tweede helft langs Twedo

EMMEN - De derde wedstrijd in de voorronde van de districtsbeker tussen Drenthina en Twedo eindigde na een 0-2 ruststand in een 3-3 overwinning voor Drenthina. ,,In de 1e helft speelden we ondermaats maar alle credit aan Twedo, want die hadden het goed voor mekaar, was na afloop de eerste reactie van Drenthina trainer Robert Oosting: ,,Ik moet hierbij wel zeggen dat nog wel enkele spelers als Roland Koops en Janiek Arends wegens vakantie en Finn Huyser en Dries-Jan Bal door blessures..

Halverwege de eerste helft kwam een prima spelend Twedo door onoplettendheid achterin bij Drenthina op een 1-0 voorsprong via David Rabbers. Even daarvoor had doelman Yannick Berends zijn ploeg nog voor een achterstand behoed door een strafschop te stoppen. Op slag van rust scoorde Jurben Visser ook nog de 0-2 voor Twedo.

Robert Oosting: ,,Na rust hebben we de boel omgezet naar 1:4:3:3 en 2 wissels toegepast. We kwamen de 2e helft veel meer in de hoge intensiteit en Twedo kwam eigenlijk niet meer onder de druk weg. Uiteindelijk hebben we karakter getoond en brachten de wissels wat extra’s. Finn Hoogeveen, Danie Slip en Aaron Brinks zorgden tussen de 60e en 75e minuut voor een 3-2 eindstand.

Een smetje was nog in de slotfase de rode kaart voor Frank Wiegers. Hiermee sluiten we de bekercampagne goed af en zijn we inmiddels 21 officiële wedstrijd ongeslagen. Komende zaterdag wacht Sparta Enschede uit en dat zal een zware dobber worden. Ik ben benieuwd hoe we erop staan tegen dat soort ploegen”.

Maikel Arling(8), Machiel Buining(19), Niek Haan(6) en Aaron Berends(12) proberen een koppende Daniël Mulder van Twedo van scoren af te houden terwijl links Iwan Immink doelman Berends probeert te blokken.