EHS ‘85 verslaat LTC in laatste Bekerduel.

EMMERSCHANS - Onder leiding van interim trainer/coach Frank Veldwijk heeft de ploeg uit Emmerschans zaterdag een prima overwinning geboekt tegen LTC uit Assen. LTC begon als favoriet aan dit duel en had in de eerste helft ook het betere van het spel. EHS zette daar echter een goede organisatie en gezonde portie strijdlust tegenover. Toch verscheen na ongeveer een kwartier spelen een aanvaller van LTC alleen voor doelman Sem van de Weg. Met een knappe redding behoede hij zijn ploeg voor een vroege achterstand.

Met 0-0 gingen beide ploegen rusten. Na rust hetzelfde spelbeeld .maar tot echte uitgespeelde kansen kwam LTC niet. In de 59e minuut zette invaller Joey Jacobs bij een uitval van EHS goed druk op de keeper van LTC, veroverde de bal en bracht topscorer Henk Teuben(foto) in stelling om simpel de 1-0 aan te tekenen. Verdedigend bleef EHS sterk en in de 85e minuut besliste Henk Teuben met een weergaloze individuele actie na een goede assist het duel en zette de 2-0 eindstand op het scorebord.

Veldwijk maakte na afloop complimenten aan zijn ploeg omdat hij de inzet en strijdlust had gezien die hij van ze gevraagd had. Drenthina gaat met 9 punten als eerste door naar de volgende ronde en zowel EHS 85, LTC en Twedo eindigden gelijk met drie punten, maar Twedo gaat ook door op een beter doelgemiddelde. Volgende week begint EHS’85 de competitie in de 2e klasse als debutant met een thuiswedstrijd tegen Dalfsen. Frank Veldwijk zal ook dan nog op de bank zitten tot dat het bestuur een opvolger voor Andre Steenhuis heeft gevonden.

Een beter voetballend LTC trof zondagmiddag een verdedigend sterk spelend EHS met Niels ten Velde die voor opruiming zorgt en spits Henk Teuben fouten van LTC keihard afstrafte.