Overzicht wedstrijden van zaterdag 14 en zondag 15 september

EMMEN - De wedstrijd yussen Bargeres en SVBO zat begon stroef, volgens SVBO assistent Giovanni Akgün: ,,Toch kwamen we terecht op een 1-0 voorsprong door Niels Eberhard. Vervolgens werd de wedstrijd eigenlijk steeds matiger. Twee dubieuze strafschoppen zorgden voor een 1-2 ruststand in het voordeel van SVBO. De tweede helft was de toeschouwer de grootste verliezer. Tegen het eind van de wedstrijd wist Bargeres toch nog langs zij te komen en dat was niet geheel onverdiend. Al met al was het een matige wedstrijd van beide kanten.

Weerdinge ongeslagen poulewinnaar
WEERDINGE – in poule 167 van de bekercompetitie was Weerdinge met drie overwinningen op Titan, SVBC en VIOS O de nummer 1. De laatste poulewedstrijd tegen SVBC was niet gemakkelijk maar het werd toch een nipte 1-0 overwinning door een doelpunt van Sven Middel. Titan werd tweede met 6 punten nadat het zondag met 8=2 van VIOS O wist te winnen. Nadat Titan eerst met 2-0 achterstond waren Harmjan Moesker(2x), Martijn Stavast, Martijn Tieks, Jos Smit, Patrick Luiten, Nick Katoen en Thijs Over waren trefzeker voor de Nieuw Weerdingers. In poule 162 verloor Roswinkel de laatste poulewedstrijd met 8-0 van Ter Apel 96 is daardoor uitgeschakeld.

DZOH lijkt klaar voor de start van de competitie
EMMEN - DZOH wist zaterdagmiddag de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken door met 7-2 van Germanicus te winnen. Nadat de eersteklasser in de eerste bekerwedstrijd met 7-1 van Dalen wist te winnen werd ook Noordscheschut met 12 -1 aan de kant gezet. Door ook de laatste wedstrijd tegen Germanicus te winnen plaatste DZOH zich vrij gemakkelijk voor de 1e KO-Ronde van de Districtsbeker. Joel Zweerink (tweemaal), Joey Roufs, Max Heijnen en Yorick Zweerink (driemaal) scoorden de doelpunten voor DZOH. Jan ten Cate en Stefan Kikkert maakten de treffers voor Germanicus. DZOH lijkt klaar voor de competitie 2024/2025 in de Eerste Klasse G die komende zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen RKSV NEO, de aanvang is 15.00 uur.

Winst voor CEC en verlies voor vv Emmen
EMMEN - In poule 200 van de KNVB districtsbeker verloor vv Emmen met 4-0 de thuiswedstrijd tegen CSVC. Grote man bij de Coevordernaren was Justin Regtop die de eerste drie treffers voor zijn rekening nam en de 4-0 kwam van de voet van Twan Vredenveld. De andere wedstrijd in deze poule was CEC – NKVV en dit leverde de Compascumers een 4-1 overwinning op via doelpunten van Tom Rengers in de 9e minuut en Mike Grummel scoorde op slag van rust de 2-0. Na de thee werd het ook nog 4-0 door doelpunten van Twan Haitel en een eigen doelpunt van NKVV. Thijs Herder kreeg ook nog een kansje, maar CSVC scoorde in de slotfase alleen nog de eretreffer. Eindstand 4-1.

Klazienaveen wint van De Weide
KLAZIENAVEEN – in poule196 van de KNVB districtsbeker wist FC Klazienaveen haar laatste wedstrijd tegen De Weide met 3-1 te winnen. Klazieaveen trainer Michel Kerkdijk: ,,We begonnen goed en hadden het defensief goed staan. Via een prima steekpass van Jaymie Hemme werd Jesse Zwart gelanceerd en die was op zijn beurt niet zelfzuchtig en legde de bal klaar op Jarno Schulte en dat betekende de 1-0. De 2-0 kwam er na een prima pass op Roan Bruinsma die met een strak schot in de korte hoek scoorde.

Vlak voor rust kregen wij een penalty tegen. 2-1. Na de rust was er even kort de druk van De Weide, maar daarna kregen wij de grootste kansen. Vanuit een pass van Jaymie Hemme werd invaller Thyran Lambers gelanceerd en die schoot super de 3-1 binnen. Daarna konden we het nog verder uitbouwen, maar lieten dat na. Toch een mooie overwinning Klazienaveen en Holwierde eindigden elk met 6 punten en gaan door naar de volgende ronde.

WKE 16 en SVBO bekeren verder
EMMEN – SVBO verloor de eerste bekerwedstrijd met 3-2 van WKE'16, maar daarna wisten de Barger Oostervelders met 2-0 van Raptim en zondag met 1-0 van VKW te winnen. Halverwege de tweede helft scoorde Reinier de Boer de winnende goal en daarna zette VKW nog wel alles op alles, maar SVBO behield de controle over de wedstrijd en plaatste zich voor de volgende ronde. SVBO lijkt klaar te zijn voor de competitie in de 1e klasse P in district Oost. SVBO is het eerste weekend vrij, maar begint dan op zaterdag 28 september met een thuisduel tegen ATC'65. Net als SVBO is ook WKE 16 door in de beker ondanks het 2-1 verlies tegen Raptim. Het WKE doelpunt werd gescoord door Brian Haak. WKE 16 won eerder van SVBO met 3-2 en met 3-1 van VKW.

SVV 04 met maximale score naar de Knock-out fase
SCHOOENBEEK - In poule 169 wist SVV 04 door een 2-1 overwinning op DSC 65 heeft SVV 04 de volgende bekerronde bereikt. De Schoonebekers kwamen eerst nog wel op achterstand via een doelpunt va Thijs Meppelink, Vrij snel wisten Dusan Muskee en Bart Moes de balans weer in het voordeel van SVV 04 te brengen. Na de winst op Weiteveense Boys eindigde SVV 04 met 9 punten op de eerste plaats. DSC 65 werd tweede met 6 punten. Weiteveense Boys en Schoonebeek zijn uitgeschakeld. Ook uitgeschakeld is HOVC die in poule 170 alleen van Witteveense Boys wist te winnen, maar verloor van VKW 2 en VV Sweel.