Weiteveense Boys alleen koploper na winst op SVBC

BARGER COMPASCUUM - In de vijfde klasse D deed Weiteveense Boys goede zaken door de derby tegen SVBC met 2-1 te winnen. Het werd een wedstrijd waar in de eerste helft eigenlijk niet veel gebeurde. SVBC probeerde met veel inzet de Weiteveners onder druk te zetten, maar echte kansen kwamen er niet. Pas in de laatste fase kwam de wedstrijd wat op gang, maar door goed werk van de keepers van beide ploegen duurde het lang voor dat er gescoord werd.

Lange tijd ging het gelijk op, maar Stan Bijl van SVBC wist op slag van rust SVBC toch op een 1-0 voorsprong te koppen. In de tweede helft ging Weiteveense Boys op zoek naar de gelijkmaker, maar de Weiteveense doelman Peters moest eerst nog wel even een flinke kans van Daan Wassing van de thuisclub onschadelijk maken. In de 70e minuut was het dan eindelijk raak voor Weiteveense Boys. Jesper Scherpen, die zich tussen twee spelers vrij speelde wist met een afstandsschot zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten. 1-1.

Een tegenvaller voor SVBC terwijl vanaf dat moment Weiteveense Boys ook beter ging voetballen en de meeste aanspraak maakte op de overwinning. De ploeg van Johan Oldekamp drukte door, maar moest wel tot in de extra tijd wachten voordat het zichzelf kon belonen. Uitgerekend de in Barger Compascuum wonende invaller Tim Bijl schoot zijn ploeg naar drie winstpunten. 1-2. Weiteveense Boys blijft ongeslagen koploper in de vijfde klasse D terwijl SVBC blijft staan op 12 punten uit 5 wedstrijden.

Joey Beukers(8) gaat hier onder het oog van scheidsrechter Willy Spieard een duel aan met Ian Wesseling (6) van Weiteveen. (foto Bennie Wolbers)