50 kinderen gratis naar KNVB Voetbaldagen

HEERENVEEN - Vijftig kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen krijgen de komende maanden de kans om te voetballen. Het Jeugdsportfonds en de KNVB maken het mogelijk dat deze kinderen gratis kunnen deelnemen aan de KNVB Voetbaldagen. In het noorden doen er vanaf dinsdag 20 oktober acht van deze kinderen mee aan de voetbaldagen bij GVAV-Rapiditas.

De KNVB Voetbaldagen vinden bij amateurclubs in heel Nederland plaats. Kinderen tussen de negen en vijftien jaar nemen verspreid over een aantal dagen deel aan allerlei voetbalactiviteiten. Ondanks het lage inschrijfgeld is het voor sommige ouders financieel niet haalbaar hun kind mee te laten doen. Evenals het Jeugdsportfonds vindt de KNVB dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Daarom laten het fonds en de voetbalbond tot en met de herfstvakantie vijftig kinderen gratis kennismaken met voetbal.

Na deelname aan de voetbaldagen begeleidt de KNVB de kinderen bij een mogelijk lidmaatschap van een vereniging, zodat sporten een structureel onderdeel van hun leven wordt. Indien de kosten van de contributie en de aanschaf van sportkleding en -materialen niet door de ouders kunnen worden betaald, kan het Jeugdsportfonds mogelijk een financiële bijdrage leveren.

Het Jeugdsportfonds wil dit jaar twintigduizend kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen een sportkans bieden. Ongeveer dertig procent van alle sportaanvragen betreft een lidmaatschap van een voetbalvereniging. Voor het betalen van de contributie en het aanschaffen van kleding en materialen is gemiddeld 225 euro per kind nodig. Professionals die betrokken zijn bij de scholing, begeleiding en opvoeding van het kind, zoals leraren, jeugdhulpverleners, artsen en buurtwerkers, kunnen namens de ouders een aanvraag indienen via www.jeugdsportfonds.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda