Avonturen van vvEmmen D1

EMMEN - Acht wedstrijden gespeeld, negentien punten in bezit en een tweede plaats in de 2de divisie F. Dat zijn geen slechte cijfers, integendeel. Emmen D1 draait, en afgelopen wedstrijd bleek dat vanaf 11.45 uur. Want van kwart voor twaalf tot kwart over twaalf maakte de Emmense machine gehakt van ZFC Zuidlaren D1: een 5-1 overwinning na een 0-1 ruststand.

Dat de prima overwinning van vorige week op Cambuur Leeuwarden D2 niet garant staat voor direct nog een prima wedstrijd, dat bleek al snel in de eerste helft tegen ZFC Zuidlaren D1. De Zuidlaarders hadden slechts 1 punt gepakt uit 8 wedstrijden, en verloren vorige week dik van FC Groningen D2 met 12-0. Onderschatting lijkt dan voor de hand te liggen, maar het liep gewoon niet in de eerste helft. Het spel van de Emmenaren was veel te onrustig, weinig lukte en er werd geen kans gecreeërd. Daarbij mag gezegd worden dat ZFC Zuidlaren D1 alleraardigst speelde, en het de Emmer defensie op sommige momenten goed lastig maakte.

De ploeg uit Zuidlaren kwam vlak voor rust op een verdiende 0-1 voorsprong. Een goede uitbraak over de linkerkant resulteerde in een scherpe voorzet, die door Joran Popovic werd binnengewerkt. Terleurstelling alom in de kleedkamer bij de Emmenaren. Er zat dus nog maar een ding op: alle 15 koppen weer rechtzetten, allemaal dezelfde kant op en over Zuidlaren heen walsen. Met daarbij de kennis dat Zuidlaren D1 de voorgaande wedstrijden het vaak liet afweten in de tweede helft, moest en zou de volle buit in Emmen blijven.

Direct na rust was het Emmen wat de klok sloeg. Na vijf minuten schoot Yannick van Duyn de bal, bijna vanaf de achterlijn, hard en hoog in het doel. Een mooie binnenkomer voor de net ingevallen van Duyn, en de gelijkmaker voor Emmen.
Diezelfde van Duyn moest zes minuten wachten op zijn tweede treffer. Wesley Engels onderschepte de bal aan de rechterkant en speelde de bal naar Quincy David Notten, die met een perfecte steekbal Yannick van Duyn in stelling bracht: 2-1, en de voorsprong is een feit.

Zeven minuten na de 2-1 viel de 3-1. Een corner van Wesley Engels kwam terecht bij Alex Blekkink, die zijn inzet gestopt zag worden door de goede Zuidlaarder keeper. Yannick van Duyn was scherp en snel bij de afvallende bal, en maakte de 3-1. Een, volgens de regels, geheel zuivere hattrick voor van Duyn.
Roderick Zeilstra besliste in de 52ste minuut de wedstrijd. Hij liep met de bal door de verdediging, en maakte koelbloedig de 4-1. Het feest na de 4-1 ging gepaard met een stukje hogeschool-toneel. Zeilstra schoot figuurlijk de wedstrijd op slot.

In de achtenvijftigste minuut viel de laatste Emmense treffer. Quincy David Notten werd neergehaald in het zestienmetergebied. Een strafschop, die ditmaal werd opgeeist door Glenn Arts. Hij vond de drie doelpunten van Yannick van Duyn wel meer dan genoeg, pakte de bal en schoot deze overtuigend binnen.

Een overtuigende tweede helft zorgt dus voor een goede en belangrijke overwinning. De tweede plaats in de 2de divisie F is een feit. GVAV Rapiditas D1 is op de ranglijst gepasseerd, FC Groningen D2 staat nog vlak boven ons. Het is spannend in de top van de competitie. Op naar de volgende wedstrijd: HZVV D1 thuis.

Opstelling Emmen D1: Sven Rakers, Frenk Veldwijk, Glenn Arts, Alex Blekkink, Mark van den Berg, Max Alders (30’Selwyn Reuvekamp), Roderick Zeilstra, Niels Berger (30. Yannick van Duyn), Rafael van Beek (30. Wesley Engels), Bart Veenstra, Jorg Scherpen (30. Quincy David Notten)