Bargeres deelt punten met Oring in moeizame openingswedstrijd

EMMEN - Bargeres en Oring hebben in de eerste competitiewedstrijd de punten gedeeld, 2-2. De puntenverdeling was terecht gezien het spelbeeld. In de eerste 15 minuten was het spel van Bargeres nog redelijk te noemen maar al naar gelang de eerste helft vorderde gingen combinaties moeilijker lopen en werd steeds meer de lange bal gehanteerd. De lange ballen waren een prooi voor de goede verdediging van Oring waarin Marcel van Klinken een hoofdrol vertegenwoordigde. De spitsen van Bargeres kwamen daarmee steeds meer ge?soleerd te staan en kansen waren er voor de Emmenaren sporadisch.

Door het matige spel voetbalde Bargeres meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Het eerste opmerkelijke feit deed zich voor in de 28ste minuut waar Lucas Eefting van Oring Rik Zinnemers onderuit haalde tijdens een loopactie. De goed leidende scheidsrechter E.D. v.d. Veen uit Sleen was het voorval niet ontgaan en toonde de rode kaart aan Eefting.

Ondanks de numerieke meerderheid  aan spelers was Bargeres niet in staat dit voordeel te gebruiken. In tegendeel Oring kreeg steeds meer grip op het spel en de sterke spits Mark van Bergen werd in de 38ste minuut in het strafschopgebied onderuit gehaald door Wieger Klinkhamer. De toegekende strafschop werd benut door Marcel van Klinken en hij bracht daarmee de stand op 0–1.

Na de rust leek eerder de 0 – 2 te komen. Oring was gevaarlijk in de counter. Jurek Oortwijn verraste bijna keeper Post van Bargeres met een lobje. Even later had Sander Zikken van Oring de 0 -2 op de schoen na een snelle actie op links. De bal belandde in het zijnet. Bargeres ontwaakte en Wouter Huizing testte de uitstekende keepende Niels de Vries van Oring met een hard schot. De keeper kon deze keer de bal niet onder controle krijgen en in de rebound was Jorrit Visser er als de kippen bij om de 1–1 aan te tekenen.

Bargeres ging vervolgens duidelijk voor de overwinning maar kansen van Wouter Huizing en Lex Mensink werden door keeper Niels de Vries gepareerd. In een uitval kreeg Remco Beek van Oring op links een vrije doortocht. Zijn schot werd nog gekeerd door keeper Post maar de terugkomende bal werd goed ingeschoten door Jan Cremers, 1-2. De Emmenaren gingen daarop vol in de aanval voor de gelijkmaker. 5 minuten later was de stand al weer gelijk getrokken na een kopbal van Frank Smalbil op de lat en in de daarop volgende scrimmage wist Smalbil de stand op 2–2 te brengen.

Wouter Huizing kreeg daarna nog een vrije kopkans voor keeper de Vries na een fraaie voorzet van Wieger Klinkhamer maar wist Bargeres niet in veilige haven te loodsen. In de slotminuten was het zelfs nog Oring die, na dode spelmomenten, de overwinning nog had kunnen binnenhalen. Toen scheidsrechter v.d. Veen voor het eindsignaal floot konden beide ploegen vrede hebben met de uitslag.(door Arjen Visser)