Bargeres eindigt 2009 met seizoen record

EMMEN - Bargeres heeft een nieuw record bereikt. In het jaar 2009 werd geen enkele wedstrijd in de reguliere competitie verloren. Er waren nederlagen in de het bekertoernooi en in de nacompetitie in de legendarische wedstrijd tegen Nieuw Roden. Maar in de competitie werd geen enkele wedstrijd verloren. Daarnaast eindigde 2009 met de eerste plaats in de 4e klasse C. De prijzen zullen natuurlijk pas echt verdeeld worden in het voorjaar van 2010 maar winterkampioen is een prima resultaat als promovendus van de 5e klasse.

Complimenten aan de trainer, Fokke de Jonge, en de selectie van eerste elftal.  De wedstrijd  tegen Weerdinge had bijna roet in het eten gegooid. Het was een bizarre wedstrijd die uiteindelijk in 4 -3  eindigde. Bargeres was zeker niet in goede doen en had het bijzonder moeilijk tegen de één na onderste van de ranglijst. Het begin van de wedstrijd was nog redelijk en Bargeres creëerde een aantal goede kansen. Rik Zinnemers raakte de lat uit een vrije trap en Rob Stiekema schoot net naast na een fraaie combinatie en diepte pass door het midden van de defensie van Weerdinge.

Weerdinge moest in deze fase regelmatig aan de noodrem trekken en scheidsrechter Wietze Drenth uit Donkerbroek moest dan ook een paar keer het geel laten zien aan enkele spelers van Weerdinge. Weerdinge stelde hier vooral in dode spelmomenten gevaarlijke situaties tegenover. Michel van Brink kopte o.a. uit een corner net naast het doel van keeper Erwin Post van Bargeres.

In de 33ste minuut werd de wedstrijd opengebroken. Tim Idema was er op links vandoor gegaan en legde de bal op Jorrit Visser die inmiddels in de 16 meter van Weerdinge was beland. Voordat Jorrit Visser kon aanleggen werd hij echter onderuit gehaald. Scheidsrechter Drenth kende terecht een penalty toe en broer Jelmer Visser bracht de stand op 1 – 0. Dit was echter niet van lange duur want Weerdinge kwam steeds beter in de wedstrijd en in een van de spaarzame maar vaak gevaarlijke counters kon Michel van Brink helemaal vrij inkoppen na een voorzet van Erwin Kruit en was de stand alweer gelijk getrokken, 1 – 1 .

Dit was tevens de ruststand. Na de rust rook Weerdinge duidelijk mogelijkheden en  dit resulteerde in de 55ste minuut in 1 – 2 na een scrimmage in het 16 meter gebied waarbij Erwin Kruit vrij eenvoudig kon scoren. Even later wist Bargeres de stand alweer recht te trekken. Jorrit Visser zette goed door en bracht de bal strak voor het doel van Weerdinge waarna Tim Idema vrij eenvoudig kon scoren, 2 - 2. In de 83ste minuut leek de wedstrijd beslist door Wouter Huizing  die na een prima actie de stand op 3-2 wist te brengen. Weerdinge wist echter nog een keer op te veren en kreeg een discutabele penalty toegewezen in de slotminuut.

Robin Jeuring bracht namens Weerdinge de stand op 3 – 3 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Bargeres trok echter nog eenmaal ten aanval en in de blessuretijd wist Tim Idema, na een prima soloactie, keeper Alex Slok Soede alsnog te verrassen in de korte hoek, 4 – 3. Een bijzondere wedstrijd met van beide kanten slecht voetbal maar voor de neutrale toeschouwer een hoge amusementswaarde gezien het scoreverloop. Het maakte veel goed op het koude veld. (zie ook fotoboek)

Doelpunten:
Bargeres:
Jelmer Visser (33), 1–0, Tim Idema (61), 2 – 2, Wouter Huizing (83), 3 -2, Tim Idema (93) 4 -3
Weerdinge: Michel van Brink (40), 1 – 1, Erwin Kruit (55), 1 – 2, Robin Jeuring (90), 3 - 3
Gele kaarten: Bargeres: Rob Stiekema, Leon de Labije
Weerdinge: Mertijn v.d. Vuurst, Geert Katoen, Koop Rademaker, Bas Zwiggelaar, Rene Aalderinnk (2*)