Bargeres in slotfae langs Zwartemeerse Boys

ZWARTEMEER - Zwartemeerse Boys ? Bargeres was een belangrijke wedstrijd voor de strijd in de promotie naar de 3e klasse. Bij winst zou Zwartemeerse Boys de afstand tot Bargeres met slechts een punt terug brengen. Door het verlies is de afstand nu 7 punten geworden en was het voor Bargeres een belangrijke winst. De wedstrijd kende in de eerste helft weinig hoogtepunten. Bargeres kwam langzamerhand beter in de wedstrijd en nam in het tweede deel van de eerste helft het initiatief over van Zwartemeerse Boys.

De openingsscore leek door Bargeres te worden gemaakt. Jorrit Visser wist in de 32ste minuut effectief te storen in de verdediging van Zwartemeerse Boys en bracht Leon de Labije in scoringskans. Labije moest echter eerst de bal onder controle krijgen op het knollenveld waardoor de verdediging van Zwartemeerse Boys alsnog kon ingrijpen. Geheel onverwacht bracht Jeffrey Mulderij de thuisploeg op voorsprong. Een schot dat leek op een voorzet dwarrelde over keeper Erwin Post in de linker bovenhoek, 0 – 1 (37).

Uit een corner kopte Frank Smalbil op slag van de rust net naast het doel. In de tweede helft een gelijkopgaande strijd waarin weinig kansen werden gecreëerd. Uit een corner van Lex Mensink schoot Leon de Labije net naast het doel van de thuisclub. Een van de weinige snelle combinaties in de aanval van Zwartemeerse Boys leverde ook direct gevaar op. Danny Rocks speelde vanaf links de bal naar Ferdy Arling die Jeffrey Mulderij in scoringspositie bracht. Muldery was waarschijnlijk zo verrast dat hij naast het doel van Post schoot.

Een fraaie pass door het centrum van de verdediging van Bargeres  bracht opnieuw Jeffrey Muldery vrij voor keeper Post. Muldery schoot hard in maar keeper Erwin Post wist op fraaie wijze de bal tot corner te verwerken. Bargeres wilde zich nog niet neerleggen bij een verlies. Rob Stiekema was inmiddels vanuit de verdediging naar de aanval gedirigeerd door trainer Fokke de Jonge. Achterin werd daardoor meer risico genomen door Bargeres. Het venijn zat in de staart. In de 80 ste minuut werd, de inmiddels ingevallen, Vincent Hospes op rechts weggestuurd. Zijn fraaie voorzet kwam precies bij de geheel vrij staande Rob Stiekema terecht die diagonaal koppend de stand op 1 – 1 bracht.

Zwartemeerse Boys was aangeslagen en op slag van het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jan Kuipers uit Sellinge, kwam Bargeres zelfs op voorsprong. Rob Stiekema wist de bal uit een scrimmage bij ook al de inmiddels ingevallen Tim Idema te brengen. Idema schoot de bal fraai diagonaal in en liet keeper Leon Klonne kansloos van Zwartemeerse Boys. Het leek een beetje op een gestolen overwinning maar de punten zijn er niet minder belangrijk om.