Bargeres lijdt pijnlijk verlies tegen Wacker

EMMEN - Een wedstrijd verliezen kan gebeuren maar de wijze waarop Bargeres de punten aan Wacker schonk was zorgelijk voor het verdere verloop van de competitie. De eindstand van 0?2 had minstens 0?4 kunnen zijn. Vooral de eerste helft wisten de gasten uit de Wijk zoveel kansen te cre?ren dat een ruststand van 0?1 zeker niet representatief was voor het verloop van de wedstrijd. Na 2 minuten wist Remco Stadman al de 0?1 aan te tekenen nadat hij volledig vrij was gelaten vrij kon aanleggen voor de eerste treffer.
Stadman miste de bal gedeeltelijk maar keeper Erwin Post van Bargeres stond op het verkeerde been en gleed ook nog eens uit op het slechte veld waarna de bal wonderbaarlijk langzaam langs Post ging en in het doel verdween. Bargeres zou wakker geschud moeten zijn maar Wacker ging door. In de 5e minuut was het Rene van Zutphent die vrij kon aanleggen en de paal trof. In de rebound was Remco Stadman er snel bij om alsnog te scoren. Scheidsrechter A. Loof keurde het doelpunt terecht af omdat Stadman voor zijn doelpoging keeper Post had geraakt.

Bargeres was meer dan gewaarschuwd maar er kwam geen verandering. In de 20ste minuut opnieuw Remco Stadman die de paal van doelman Post testte. Op het eind van de eerste helft leek de wedstrijd al te worden beslist toen Sander Dekker en Remco Stadman nog tegenover een verdediger van Bargeres stonden. Stadman had echter zoveel tijd dat hij kansloos naast het doel van Post schoot.

In de tweede helft leek Bargeres de zaken serieuzer aan te pakken. Er kwam zelfs de eerste kans voor Tim Idema maar hij strandde op Machiel Marsink. Een uitval met een lange bal van Danny Boland bereikte Rene van Zutphent die tussen de twee ingevallen verdedigers Vincent Hospes en Raymond de Groot zo kon doorlopen richting Bargeres doel. Rene van Zutphent liet Post kansloos en tekende het doodvonnis over Bargeres met de 0–2.

In de slotfase was Bargeres nog eenmaal gevaarlijk door een kopbal van Leon de Labije die van de doellijn werd gehaald. Zegge en schrijve was dat de tweede kans na 90 minuten voetbal. Dat zegt voldoende en met de uitwedstrijd tegen Zwartemeerse Boys en de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen SVV zal Bargeres uit een ander vaatje moeten tappen om aansluiting te houden met de top en daarmee promotie naar de 3de klasse te bereiken.