Bargeres mentaal winnaar tegen Steenwijker Boys

EMMEN - Bargeres heeft zondag zijn zegereeks in de 4e klasse C voort kunnen zetten met een terechte 2 ? 0 overwinning op Steenwijker Boys. De ploeg uit Steenwijk beschikt uit uitstekend technisch onderlegde voetballers maar de ploeg ging mentaal in de fout op het sportpark Brinkendal. Vooral scheidsrechter Kees Laanstra uit Franeker was de gebeten hond in de ogen van de Steenwijkers terwijl de leidsman volgens deze redacteur een prima wedstrijd leidde. De arbiter was gedwongen tijdens de wedstrijd 2 spelers van Steenwijker Boys een veldverwijzing te geven na 2 terechte gele kaarten.
Uiteindelijk was het Bargeres dat in de tweede helft, de in eerste instantie, gelijkopgaande strijd in het voordeel wist te beslissen door een doelpunt van Tim Idema na voorbereidend werk van Jorrit Visser en een solo op links van Wouter Huizing met een voortreffelijke afronding in de korte hoek.teenwijker Boys beschikt over een aantal uitstekende voetballers met o.a op het middenveld Patrick Hasebos en de wervelende spits Auni Ozyurst. In de eerste 30 minuten ontstonden er talloze kansen voor beide partijen en het mag dan ook verwonderlijk heten dat de ruststand met 0 – 0 werd bereikt.

Aan Steenwijker Boys zijde kwam Ani Azyurst minimaal 2 keer alleen voor keeper Post van Bargeres maar Post wist met zijn linker voet resp. met zijn vuisten een achterstand te voorkomen.  Ook Bargeres kwam na een mooie combinatie tussen Jorrit Visser via Tim Idema en Wouter Huizing in kansrijke positie. Tim Idema schoot de bal op de paal. Een steekpass van Tim Idema zette Frank Hagenauw vrij voor keeper Vincent Opstal maar ook nu wist de keeper redding te brengen.  Een pass van Jelmer Visser zette Tim Idema opnieuw vrij voor keeper Opstal maar de bal werd nog van de lijn gehaald. Rob Stiekema trof opnieuw de paal na een corner van Idema.

Inmiddels was Sucatin Ata al door scheidsrechter Kees Laanstra van het veld gestuurd na 2 keer geel. Steenwijker Boys richttte zich steeds meer op de leidsman wat ten koste ging van het voetbal.In de tweede helft, ondanks een fysiek overwicht van Bargeres, een goed combinerend Steenwijker Boys. De eerste kans was voor Bargeres , een schot van Wouter Huizing, na een snelle combinatie op het middenveld, werd net overgetikt door keeper Opstal. In de 55ste minuut een fraaie actie van Jorrit Visser en een mooie voorzet op Leon de Labije.

De inzet van Labije werd opnieuw van de lijn gehaald. In de 61ste minuut was het dan eindelijk wel raak. Jorrit Visser passeerde 2 spelers van Steenwijker Boys in de 16 meter en legde de bal klaar voor Tim Idema. Tim Idema wist met een fraaie boogbal de stand op 1 -0 te brengen. De Steenwijkers hadden echter hands gezien en bleven commentaar leveren op de leidsman., Kort na de voorsprong kopte Rob Stiekema op de lat uit een vrije trap van Wouter Huizing. Inmiddels had Auni Ozyurst ook het veld moeten verlaten na een volledig terechte gele kaart.

Bargeres kwam daarna niet echt meer in de problemen hoewel het spel onrustig bleef. Uiteindelijk gooide de beste man op het veld, Wouter Huizing, de wedstrijd definitief in het slot. Na een mooie solo op de linker kant wist hij keeper Vincent Opstal te verrassen in de korte hoek. Scheidsrechter Kees Laanstra ui Franeker , die een prima wedstrijd floot, vond het daarna wel welletjes en beëindigde de wedstrijd.