Bargeres met twee gezichten langs Dwingeloo

EMMEN - De wedstrijd Bargeres - Dwingeloo kende 2 gezichten. De eerste helft was Dwingeloo die het spel dicteerde, de tweede helft was Bargeres de bovenliggende partij. In de score kwam dit gezichtsverschil ook duidelijk naar voren. De rust werd ingegaan met 0 -1, de wedstrijd eindigde in een overwinning voor Bargeres, 2 ? 1. In de eerste helft werd na een goed begin van Bargeres al snel de wedstrijd overgenomen door Dwingeloo. Bargeres stond meer met de rug tegen de muur en kwam nog sporadisch op de helft van Dwingeloo.

Het overwicht werd in de 27ste minuut verzilverd door Sander Nijstad die in een duel met Reinier Visser de bal gelukkig meekreeg en vrij voor keeper Erwin Post eenvoudig kon scoren. Het laatste deel van de eerste helft was het volledig Dwingeloo die het spel dicteerde. De 0 – 2 leek in de lucht te hangen maar een hard afstandsschot van Tim Dolsma kon nog uit het doel worden gebokst door keeper Erwin Post van Bargeres.

Na de rust een geheel ander spelbeeld. Bargeres had minder ruimte tussen de linies waardoor een betere opbouw ontstond met de harde wind die dwars over het veld stond. Tim Idema van Bargeres kon op links gevaarlijk doorkomen maar strandde op keeper Erwin Hof van Dwingeloo. Jelmer Visser was met een fraai afstandschot dichtbij de gelijkmaker maar keeper Erwin Hof stond een beter resultaat in de weg. In de 28ste minuut was het dan wel raak.

Een vrij trap op ruim 20 meter afstand van het Dwingeloo doel werd door Rik Zinnemers van Bargeres  schitterend in de rechter bovenhoek gekruld. Dwingeloo moest steeds verder terug en er kwamen meerdere kansen voor Bargeres. Vooral na het inbrengen van de jonge spitsen Jorrit Visser en Leon de Labije ontstonden voor Bargeres meer mogelijkheden. De jonge spitsen waren beweeglijk en een last voor de verdediging van Dwingeloo. In de 87ste minuut wist Leon de Labije na goed doorzetten de bal nog voor het doel te brengen waarna Frank Hagenauw vrij eenvoudig kon scoren, 2 – 1.

Dwingeloo kwam in de laatste minuten nauwelijks meer voor het doel van Bargeres en Bargeres consolideerde de overwinning. Scheidsrechter Willem Molema uit Oude Pekela had een mooie middag onder het najaarszonnetje, leidde een goede wedstrijd.. Bargeres schuift door de overwinning nog een plekje op in de competitiestand en is nu koploper in de 4e klasse C. Ruinerwold heeft een wedstrijd minder gespeeld maar heeft nog geen puntenverlies.