Bargeres stelt in eerste helft overwinning veilig, 2 ? 0

EMMEN - Bargeres had , voor zover de geschiedenis bekend is bij deze redacteur, nog nooit kunnen winnen van Zwartemeerse Boys. Vandaag daarom een historisch moment. Uit twee identieke situaties scoorde Bargeres de 1 ? 0 en de 2 ? 0. Beide situaties kwamen voort uit een terecht toegekende strafschop door scheidsrechter Ronny Lemstra uit Mildam. In beide gevallen werd de kleine blonde junior aanvaller van Bargeres, Jorrit Visser, binnen de 16 meter onderuit gehaald. Zijn broer Jelmer Visser wist hier wel raad mee en scoorde de beide penalties zonder enige aarzeling.
De wedstrijd Bargeres – Zwartemeer was voor de neutrale kijker een leuke wedstrijd. Reeds vanaf het beginsignaal golfden de aanvallen op en neer. Bargeres levensgevaarlijk met de snelle buitenspelers Tim Idema en Jorrit Visser. Zo was er in de 4de minuut al een riante kans voor Leon de Labije na een scherpe voorzet van Tim Idema die op links was weggestuurd. De junior Leon de Labije wist zich nog geen raad met de grote kans en keeper Leon Klönne van Zwartemeerse Boys kon zijn inzet vrij eenvoudig onder controle krijgen.

Aan de andere zijde kwamen in korte tijd 2 hachelijke momenten voor het Bargeres doel. Eerst een prima schot van Denny Rocks waarop keeper Post van Bargeres met een katachtige reactie een achterstand wist te voorkomen. Kort daarop een scrimmage in de 16 meter van Bargeres waarbij de bal per toeval in de handen van keeper Post terecht kwam. In de 20ste minuut maakte Jorrit Visser een actie in de 16 meter van Zwartemeerse Boys en werd daarbij onderuit gehaald. De terechte toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door zijn grote broer Jelmer Visser.

In de 43ste minuut werd Tim Idema op links weggestuurd en op de achter lijn werd de bal voorgezet en door Jorrit Visser de 2–0 ingeschoten. Grensrechter Schipper van Zwartemeerse Boys gaf tot verbazing van ieder een vlagsignaal voor buitenspel welke werd overgenomen door de overigens prima leidende scheidsrechterRonny Lemstra. Twee minuten later was het wel raak. Een identieke situatie zoals in de 20ste minuut waarbij Jorrit Visser onderuit werd gehaald. De penalty werd zelfverzekerd genomen door opnieuw Jelmer Visser en daarmee ging Bargeres met 2–0 de rust in.

In de tweede helft probeerde Zwartemeerse Boys iets terug te doen maar behoudens een schot van Jeffrey Mulderij op de lat kwamen de gasten uit Zwartemeer niet tot gevaarlijke situaties. Bargeres was minstens zo gevaarlijk in de uitvallen met de snelle spitsen.  Tim Idema raakte de paal en Jelmer Visser verraste met een 20 meter schot bijna keeper Leon Klönne van Zwartemeerse Boys. Bargeres controleerde verder de wedstrijd. Scheidsrechter Ronny Lemstra floot een prima wedstrijd en het was onder het fraaie nazomerweer een fijne middag op het sportpark Brinkendal.