C-jeugd niet opgewassen tegen SC Cambuur

EMMEN - FC Emmen/SC Heerenveen C heeft de thuisontmoeting tegen C Cambuur C1 met 6-1 verloren. Bij rust leidden de Friezen met 3-1.

SC Cambuur C1 stond al na zes minuten op een 0-2 voorsprong. De Emmer defensie werd eerst over links uitgespeeld en de tweede ging er via de paal in. FC Emmen/SC Heerenveen C leek helemaal overrompeld te worden omdat er ook een derde Cambuur treffer snel achteraan kwam. Dat feest ging wegens buitenspel niet door maar na 21 minuten spelen kwam die derde goal voor de bezoekers er toch. De Emmer doelman Richard Eberhard liet zich verrassen door een schot van zeker dertig meter afstand. Pascal Huser zorgde vijf minuten later voor de 1-3 tussen- en tevens ruststand door uit een hoekschop te scoren. De thuisploeg liet zich te gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Via een lobje en een vrije trap ineens stond het na 42 minuten spelen 1-5. De 1-6 viel na ruim een uur voetballen. Eberhard kon in eerste instantie nog keren maar was bij de tweede inzet machteloos.
FC Emmen/SC Heerenveen C: Eberhard: Baas (36. Spijodic), Wessels, Westebring, Rijkens (58. Arends), Rasevic, De Bruin (48. Heerkes), Berens, Kikkert (50. Meijer), Huser, Nijkamp.