Degelijke overwinning Zwartemeerse Boys op Schoonebeek

SCHOONEBEEK - Een bezoekende tegenstander heeft wel eens een hetere middag beleefd als het bij Schoonebeek moest aantreden. Tegen Zwartemeerse Boys zag men een Schoonebeek dat graag wilde maar niet echt een vuist kon maken en zag Zwartemeerse Boys vertrekken met een zakelijke 0-2 overwinning.

De eerste helft was Zwartemeerse Boys de betere ploeg en gedreven door de wind drukte het Schoonebeek terug op de eigen helft. De eerste grote kans was wel voor Schoonebeek, Johan Bos slalomde door de Boys verdediging maar strandde op doelman Klönne. Daarna waren de kansen voor de Boys maar steeds lag doelman Leferink in de weg of het vizier stond niet scherp genoeg. Aan de andere kant had Jesper Swieters de score moeten openen maar ook hij strandde in geheel vrije positie op de doelman.

In de tegenaanval kregen de Boys een vrije bal en Danny Rocks had in de 23e minuut zijn vizier wel goed staan en knalde de vrije bal vanaf 25 meter in één keer in de kruising, 1-0. Op slag van rust kreeg Schoonebeek een kansrijke aanval via Johan Bos maar deze strandde in de Boys defensie, de counter leidde 0-2 in. Danny Rocks werd in buitenspel positie aangespeeld, grensrechter Tienstra werd door de verder uitstekend leidende scheidsrechter Akker onterecht genegeerd, Rocks legde de bal breed en deze werd ingeschoten door Jeffrey Mulderij.

In de 2e helft probeerde Schoonebeek de opgelopen averij weg te werken, het creëerde wel een veldoverwicht maar Zwartemeerse Boys controleerde de wedstrijd en kwam defensief bijna niet in problemen. Via enkele messcherpe counters was de Boys zelfs de gevaarlijkere ploeg. Schoonebeek probeerde wel van alles maar het was onnauwkeurig in de passing en slordig bij balbezit, zo werd er te weinig afgedwongen om het de Boys moeilijk te maken.

Volgende week in de derby tegen SVV’04 zal Schoonebeek uit een heel ander vaatje moeten tappen om de uitnederlaag uit de eerste competitieronde weg te kunnen poetsen. De Boys moeten dan uit naar Wacker en zal daar proberen de goede reeks van de laatste weken voort te zetten.

Schoonebeek – Zwartemeerse Boys 0 – 2 (0 - 2)
Scoreverloop:
23 min: 0 – 1  Danny Rocks
43 min: 0 – 2  Jeffrey Mulderij