Drenthina doet goede zaken tegen Middelstum

EMMEN - In de wetenschap dat bij een overwinning vandaag de koppositie kon worden ingenomen begon Drenthina na 3 uitwedstrijden op rij tegen het in degradatienood verkerende Middelstum. Beide teams zijn vorig seizoen gepromoveerd en waar de thuisploeg bovenin meedraait moeten de bezoekers het doen met een plaatsje in de kelder van de 2e klasse. Op een prima bespeelbare grasmat waren het de gasten die in de eerste minuten van de wedstrijd het voortouw namen. De thuisploeg werd teruggedrongen op eigen helft en was licht verrast door de speelwijze van de blauwhemden. Kansen leverde het overwicht weliswaar niet op, het was wel duidelijk dat het team van trainer Bert de Vries niet was gekomen om zich te verstoppen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor goalgetter Ollie Uitenwerf, zijn geplaatste schot werd door doelman Pijl bekwaam tot corner verwerkt. Even later leverde een misverstand in de Drenthina-defensie bijna de 1e goal van de wedstrijd op maar Jeroen Scheper schoot zijn doelman Michiel Sanders te hulp en haalde de bal in een ultieme poging van de doellijn.
Wellicht leidde Scheper met zijn redding de overwinning van Drenthina in want kort daarna was het Pipo Brinks die zijn directe tegenstander Wessel Oosterhoff het nakijken gaf en een prima voorzet afleverde bij Gezim Luli die geen moeite had om de bal met links achter doelman Pijl  te werken: 1 – 0.

Zowel Brinks als Luli waren in het restant van de eerste heflt een ware plaag voor de Middelstum-defensie en waren voortdurend dreigend, toch duurde het tot de 43e minuut voordat het overwicht in een doelpunt werd uitgedrukt. Brinks, uitgeweken naar rechts, bediende Ollie Uitenwerf die de bal via de kluts meekreeg en de 2 – 0 aantekende.

Waar Middelstum bij het begin van de tweede helft nog enige hoop had om terug te komen in de wedstrijd dacht Ollie Uitenwerf daar anders over.  In de 50e minuut maakte hij aan de illusies van de bezoekers een einde nadat hij na een prima actie van Gezim Luli de bal in het door doelman Zijl verlaten doel werkte: 3 – 0. De thuisploeg wilde het resultaat van vorige week overtreffen en ging dan ook op zoek naar meer goals. Scheper, Glazenburg en Luli waren er dichtbij, maar doelman Zijl wist erger te voorkomen. Dat Drenthina op 4 – 0 kwam was te danken aan Michiel Mepschen.  Hij beloonde een goed genomen hoekschop van Ollie Uitenwerf en knikte prima binnen.

Gerrie Benes bracht hierna een aantal verse krachten in. Mark Oldenburger verving de koning van de assist, Pipo Brinks, Hero Meerveld kwam in het veld voor de moegestreden Bas Boersma en de meest opmerkelijke wissel was die van Martin Keuter. Keuter werd vervangen door Aldo Massa. Na een afwezigheid van 2 seizoenen en een mislukte stage bij Cienciano in Peru was Massa weer neergestreken op het oude nest. Trainer Benes zag met zichtbaar genoegen de verrichtingen van de geboren Italiaan aan in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Vlak voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Berendsen waren Jan Willem Zwols met een pegel van 8 meter en een schot van achter het standbeen van Massa nog dichtbij een grotere uitslag.  Doelman Pijl wilde beide keren van geen wijken weten. Drenthina mag voorlopig, met een wedstrijd meer gespeeld, genieten van de koppositie en moet  deze volgende week in een duel met één van de directe concurrenten, LTC, proberen vast te houden. Gerrie Benes was vooral blij met de manier waar op de goals tot stand waren gekomen. In de eerste fase van deze competitie maakten we de goals vooral uit standaardsituaties. In de laatste twee wedstrijden hebben we echte voetbalgoals gemaakt, aldus een tevreden trainer van Drenthina.

Opstelling Drenthina:
Doel:
  Michiel Sanders
Verdediging: Bas Boersma (77’Hero Meerveld), Erik van Braam, Michiel Mepschen, Jan Willem Zwols
Middenveld: Jeroen Scheper, Martin Keuter (74’ Aldo Massa), Sietse Glazenburg
Voorhoede: Gezim Luli, Ollie Uitenwerf, Tom Brinks (69’ Mark Oldenburger)