Drenthina doet zichzelf tekort in Delfzijl

DELFZIJL - Eems Boys uit is voor amateurploegen als Veendam uit voor de betaalde clubs. Een sfeerloos hoofdveld en een sompige grasmat op een ondergrond van klei. De Delfzijlers zijn na de degradatie vorig seizoen uit de 1e klasse direct in de onderste regionen beland van de 2e klasse, Drenthina echter doet na de promotie van vorig seizoen mee om de bovenste 3 plaatse in deze competitie. Trainer Gerrie Benes drukte zijn spelers voorafgaand aan de wedstrijd op het hart te waken voor onderschatting. Hij voorspelde dat Eems Boys vanaf nu elke wedstrijd zou knokken voor het waard was om de opgelopen achterstand goed te maken.


Zijn voorspelling kwam uit want vanaf minuut 1 was het de thuisploeg die de meeste dreiging had. Bijna vanaf de aftrap was het de behendige Nino Tualena die zichzelf prima vrijspeelde en zijn uithaal via de vingertoppen van Michiel Sanders naast het doel zag verdwijnen. Na deze furieuze opening volgde een fase van slordigheden over en weer en het duurde tot de 17e minuut alvorens er weer een kans te noteren viel. Wederom Tualena was dreigend, zijn lobje werd door Michiel Sanders prima gered.Het duurde tot de 20e minuut voordat de eerste mogelijkheid voor Drenthina genoteerd kon worden. Op een voorzet van de van een schorsing teruggekeerde Tom Brinks kwam Paul van Braam net te laat om doeltreffend af te ronden. Brinks had even later pech dat een vrije doortocht op doelman Niels Verkeek werd afgefloten wegens vermeend buitenspel.

Beide teams hadden daarna moeite om de vrije man te vinden en echt uitgespeelde kansen bleven dan ook uit. Vooral vanuit de 2e lijn werden de beide doelmannen onder vuur genomen, voor Eems Boys was Erwin Alt bijna succesvol met een schot van 20 meter maar via wederom de vingertoppen van Sanders en de lat ging deze kans verloren, voor Drenthina zag de onvermoeibare Gezim Luli zijn schot met links rakelings naast het doel van Verheek gaan. Tom Brinks, die het moeilijk had tegen zijn directe tegenstander Michiel Verloove, gaf op slag van rust een prima voorzet maar zag tot zijn teleurstelling dat Jeroen Scheper de bal niet vol kon raken en deze buiten bereik van doelman Verheek over kopte.

In de 1e minuut na de pauze kon de eerste corner voor Drenthina genoteerd worden. Na mistasten door diverse spelers viel de bal voor de voeten van Tom Brinks die helaas geen raad wist met de hem geboden kans. De Emmenaren waren hierna wel dreigender zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Met Mark Oldenburger voor Paul van Braam en Sietse Glazenburg voor Jeroen Scheper probeerde trainer Benes meer druk uit te oefenen op de tegenstander en bijna was dit succesvol.

Oldenburger zette goed druk op zijn directe tegenstander en bezorgde de bal bij Glazenburg die zijn wissel een gouden randje had kunnen geven door het speeltuig tegen de touwen te schieten, doelman Verheek voorkwam een achterstand voor zijn ploeg. Verheek kreeg even later hulp van een verdediger bij wederom een inzet van jongeling Glazenburg. Gezim Luli snelde voorbij zijn tegenstander en gaf een voorzet op de geheel vrijstaande Ollie Uitenwerf(9). Omdat deze met de rug naar het doel stond legde hij de bal terug op de inkomende Glazenburg die de hoek voor het uitzoeken had, maar in plaats van te kiezen voor een geplaatst schot ging hij voor een streep die door een op de doellijn staande Eems Boys verdediger kon worden gekeerd.


In de slotfase probeerden beide teams nog via afstandsschoten de overwinning naar zich toe te trekken maar beide doelmannen hielden hun doel deze wedstrijd schoon. Trainer Gerrie Benes gaf na afloop aan dat zijn team op basis van de tweede helft de overwinning verdiend had. Maar omdat de koplopers punten lieten liggen en Drenthina nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft kon hij uiteindelijk leven met de puntendeling. (foto's Peter Louissen)

Opstelling Drenthina:
Doel:  Michiel Sanders
Verdediging: Jan Willem Zwols, Erik van Braam, Michiel Mepschen, Bas Boersma
Middenveld: Martin Keuter, Jeroen Scheper (70e Sietse Glazenburg), Gezim Luli
Voorhoede: Tom Brinks ((82e Anne Gert Venema), Ollie Uitenwerf, Paul van Braam (55e Mark Oldenburger)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda