Drenthina doet zichzelf tekort tegen VEV ?67

Omdat het grashoofdveld van de thuisploeg niet goed genoeg werd bevonden door de plaatselijke autoriteiten moest voor deze wedstrijd uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Waar de gastheren zich de hele week al hadden kunnen voorbereiden op de harde en snelle ondergrond was er voor de gasten slechts 25 minuten beschikbaar om te wennen aan de voor hun onbekende ondergrond.

Keepers in lange broeken, weinig slidings, hoog opstuitende ballen, allemaal kenmerken van kunstgras waar de thuisploeg in de eerste fase duidelijk beter mee om kon gaan. VEV ’67 wilde na de verloren “heenwedstrijd” iets rechtzetten en ging dan ook voortvarend van start. Met goed combinatievoetbal werd de Drenthina-verdediging goed onder druk gezet met al in de 6e minuut het gewenste resultaat. Een breedtepass werd door Erik van Braam verkeerd beoordeeld waardoor Teeninga een vrije doortocht kreeg. Zijn schot werd door Jan Willem Zwols nog van richting veranderd waardoor Michiel Sanders kansloos was: 1 – 0.

Een domper voor de ploeg van Gerrie Benes die zichtbaar moeite had met de omstandigheden en zich in de eerste helft vooral beperkte tot verdedigen. Aanvallend kwamen de groen-witten tot in de 30e minuut niet in het spel voor. Een schot van Tom Brinks na een prima steekpass werd door doelman Hoeksema onschadelijk gemaakt.

Ook het team van trainer Piet van der Veen had moeite met het creëren van kansen. In de 40e minuut moest Van der Veen lijdzaam toezien hoe zijn spits Age van der Zee tot 2x toe van scoren werd afgehouden. Drenthina kreeg steeds meer en meer vat op de tegenstander en als Tom Brinks attenter was geweest in de slotminuut van de eerste helft was met een gelijke stand gerust. Brinks kwam echter net te kort om doelman Hoeksema te verschalken.

Drenthina kwam in de tweede helft duidelijk beter uit de startblokken dan de tegenstander. Brutaal werd aanvallend het initiatief genomen en moesten de Leeksters meer en meer achteruit. De eerste kans viel pas in de 58e minuut te noteren. Een prima crosspass van Erik van Braam werd door Tom Brinks ineens op de pantoffel genomen. De paal stond de gelijkmaker echter in de weg.

Erik van Braam was net als Michiel Mepschen en de sterk spelende Bas Boersma verantwoordelijk voor het uitschakelen van de VEV-aanvalslinie en zij stonden ook meerdere malen aan de basis van een volgende Drenthina-aanval.
De voor Sietse Glazenburg ingevallen Mark Lubberts zorgde voor de extra benodigde impulsen op het middenveld. De blonde jongeling was ongrijpbaar en was in de 71e minuut bijna succesvol. Wederom de paal stond de op dat moment verdiende gelijkmaker in de weg.

Met Aldo Massa voor Jan Willem Zwols en Paul van Braam voor Gezim Luli probeerde trainer Benes alsnog de op dat moment verdiende gelijkmaker te forceren. Zijn spelers stelden het geduld van Benes danig op de proef. De door hem naar voren gedirigeerde Mepschen kopte een voorzet van Massa tot zijn afgrijzen nog naast. In de 85e minuut kon hij echter juichen nadat wederom Massa met links een afgemeten voorzet gaf op Jeroen Scheper. Scheper bekroonde een prima wedstrijd met een bekeken schot die buiten bereik van doelman Hoeksema in het doel verdween: 1 - 1.

In de resterende minuten ging Drenthina op zoek naar de overwinning. Paul van Braam aarzelde net te lang en Mark Lubberts had pech dat zijn schot na een goed genomen van corner van Ollie Uitenwerf van de lijn werd gehaald. VEV wankelde maar capituleerde niet.

Er had meer ingezeten vandaag, toch kunnen de groen-witten met een goed gevoel terugkijken op het voorbije voetbaljaar. Met een prima voorlopige 3e plaats kunnen de Drenthina-spelers de komende feestdagen gaan vieren. En omdat ook de concurrenten vandaag punten lieten liggen krijgt deze competitie ongetwijfeld een spannende ontknoping in het nieuwe jaar.

Opstelling Drenthina:
Doel:
  Michiel Sanders
Verdediging: Bas Boersma, Erik van Braam, Michiel Mepschen, Jan Willem Zwols (70’ Aldo Massa)
Middenveld: Jeroen Scheper, Martin Keuter, Sietse Glazenburg (60’ Mark Lubberts)
Voorhoede: Gezim Luli (74’ Paul van Braam),  Ollie Uitenwerf, Tom Brinks

6e 1 – 0 Jan Herman Teeninga
85e  1 – 1  Jeroen Scheper