Drenthina laat zich verassen door LTC

Voorafgaand aan de topper tussen Drenthina ? LTC kwam Ollie Uitenwerf niet op tijd, dus trainer Benes was resoluut?jij doet niet mee. De Drenthina-spits en goaltjesdief had spijt?hij is dan wel een speler van naam te laat is te laat, zijn plaats werd ingenomen door de jonge Paul van Braam. De eerste kans viel al in de 6e minuut te noteren, verdediger Boersma zat mis en liet zijn tegenstander Lubbers vrijuit volleren. Tot opluchting echter van iedereen, zeilde de bal over het doel van Michiel Sanders heen.

Ook in de minuten daarna waren de gasten de bovenliggende partij, de groen-witten hadden het lastig. Met name de verdediging keek niet echt blij. Toch wist Drenthina in de 20e minuut onder de helse druk uit komen, Sietse Glazenburg kreeg een dot van een kans, jongen had hem met je wreef genomen. In de 26e minuut leek Michiel Sanders de strijd op te moeten geven, zijn vervanger Louissen stond al klaar, een doelman van 45 jaar, gaan we dat nu echt nog beleven?

Verdediger Broersma was de redder in nood en bood Sanders de helpende hand. De doelman zelf beloonde dit en hield na een schot van Stel ook prima stand. De minuten tot aan de rust kenmerkten zich door fouten en overtredingen aan beide kanten. Scheidsrechter Mathijssen had er steeds goed het oog in, deze man wist duidelijk van wanten.

Met een 0 – 0 tussenstand werd er door beide teams de verdiende thee gedronken. Toch waren beide kampen het er over eens dat er nog niemand echt had uitgeblonken. Na de pauze viel er in eerste instantie ook maar weinig te genieten. Stel van LTC en Boersma van Drenthina kregen de kans hun ploeg naar een voorsprong te schieten. In beide gevallen kwamen de doelmannen Sanders en Veldkamp nog als winnaar uit de strijd. De eerste goal zou echter weldra vallen, dat was nog slechts een kwestie van tijd.

Een goede kans in de 62e minuut voor David Modderman werd door Sanders nog goed gekeerd. Hij kon even later niet voorkomen dat een goed genomen corner door Roderik Timmer tot doelpunt werd gepromoveerd. Echt verrassend was de goal echter niet, want je kon er echt op wachten. Trainer Benes werd hierdoor gedwongen tot het inbrengen van een aantal verse krachten.

Ollie Uitenwerf inmiddels voor Gezim Luli ingevallen had het vandaag echter ook niet. Helaas voor hem, want hij staat bij Drenthina toch inmiddels wel bekend als de Goaltjespiet. De Zwarte Parel kon geen moment zijn stempel op de wedstrijd drukken. Je zag hem denken, zou het vandaag een medespeler van mij misschien wel lukken? Het duurde tot aan de 73e en 74e minuut alvorens de cadeautjes werden uitgedeeld.

Jeroen Scheper scoorde in de 73e minuut de 1 – 1, een schot van 25 meter werd door doelman Veldkamp compleet verkeerd beoordeeld. LTC was door deze tegentreffer toch wel lichtelijk aangedaan, maar trainer Krohne zag in de 74e minuut tot zijn opluchting Rian Stel op doelman Sanders afgaan. Waar door Sanders op een schot in de lange hoek werd gerekend, verraste Stel de Drenthina-doelman in de korte hoek en zo werd door hem de 1 – 2 aangetekend. Ook het inbrengen van Aldo Massa voor Paul van Braam leidde niet tot de gewenste ommekeer. LTC was vandaag gewoon beter, aldus trainer Benes ook al doet dat best een beetje zeer.

De Drenthina-trainer was als altijd ook vandaag weer zeer gedreven. Hij heeft voor een jaar bijgetekend, de groen-witten gaan nog veel plezier aan hem beleven!!