Drenthina ook in derde wedstrijd naar winst

EMMEN - Via een 0-1 ruststand wond Drenthina zaterdagmiddag op eigen veld met 2-1 van Olympia?28. Spits Ollie Uitenwerf kreeg in de 2e minuut een uitgelezen kans de score te openen, echter zijn schot met links ging rakelings naast. Drenthina bleef dreigend en had pech dat na een goedgenomen corner van Sietse Glazenburg de kopbal van Paul van Braam door verdediger Bouwhuis van de lijn werd gehaald. Middenvelder Michel Klink verraste even later Martin Keuter en vanaf 20 meter liet hij Michiel Sanders kansloos: 0?1.

Ook in de tweede helft had Drenthina het betere van het spel. De actieve Ollie Uitenwerf een inzet net over het doel verdwijnen en Michiel Mepschen kopte uit een corner rakelings over. Drenthina kreeg in de 54e minuut een strafschop wegens handsbal. Ollie Uitenwerf scoorde vanaf de stip. 1–1. In de 62e minuut beging Gezim Luli binnen de 16 meter een overtreding op Kjelt Bonhof.

De toegekende strafschop, werd door Michiel Sanders gestopt. Voor Drenthina het sein nog meer druk te zetten. De mooiste aanval van deze middag leverde ook de 2-1 op. Erik van Braam stuurde een diepe bal op Tom Brinks die met een hakballetje de bal op Paul van Braam gaf. Deze speelde de bal direct op Ollie Uitenwerf die ook met de hak de bal ineens doorgaf op Van Braam waarna verdediger Arend Jan Maatkamp in een de aanval te stoppen de bal binnen de 16 tegen zijn hand kreeg.

Scheidrechter Gils wees voor de 3e maal naar de stip. De handsbal van Maatkamp betekende zijn 2e gele kaart, waardoor Olympia de resterende 20 minuten met 10 man moesten uitspelen. De toegekende strafschop werd wederom door Ollie Uitenwerf feilloos ingeschoten: 2 – 1 en dat werd ook de eindstand.