Drenthina wint ook tweede wedstrijd

EMMEN - Na de verrassende overwinning van vorige week op LTC stond vandaag voor Drenthina de eerste thuiswedstrijd tegen VEV ?67 uit Leek op het programma. Onder perfecte omstandigheden was het vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat het geen eenvoudige middag zou worden, maar de groenwitten wonnen wel met 3-2..

De bezoekers zetten al vroeg druk op de thuisploeg, dit resulteerde al in de 3e minuut in een gele kaart voor Bas Boersma , die na een matige inspeelbal van Tom Brinks aan de noodrem moest trekken. Toch waren de eerste kansen voor Drenthina, na een goede doorkopbal van Ollie Uitenwerf kreeg Pascal Bijkerk de eerste en even later was er prima steekbal van Jeroen Scheper op Tom Brinks die echter oog in oog met doelman De Vries faalde in de afwerking.

Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Na een aanval met een buitenspelluchtje vergreep Mark Oldenburger zich binnen de 16–meter aan een Leekster aanvaller en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven.
Kees Pranger stiftte de bal vanaf 11 meter op Panenka-achtige wijze achter de verbouwereerde Michiel Sanders : 0 – 1.

In het vervolg van de eerste helft was het Drenthina dat het betere van het spel had zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. VEV leunde achterover en loerde op de counter. In de 34e minuut was Tom Brinks het dichtst bij de gelijkmaker. Na een voor hem karakteristieke actie belande zijn schot op de paal. Acht minuten later was het dezelfde Brinks die alsnog de gelijkmaker inleidde.

Zijn voorzet werd op waarde geschat door Ollie Uitenwerf die met het puntje van de schoen de bal binnentikte: 1 - 1. Lang kon de thuisploeg niet genieten van dit doelpunt. Bijna vanaf de aftrap strafte Age van der Zee miscommunicatie in de Drenthina-verdediging af en kon de bal simpel in het lege doel leggen: 1 – 2, tevens de ruststand.

In het begin van de 2e helft stelde Drenthina direct orde op zaken. Wederom Tom Brinks stond aan de basis van de gelijkmaker. Zijn voorzet werd door Ollie Uitenwerf prima afgelegd op Gezim Luli die de bal beheerst binnenschoot: 2 – 2.

Gesteund door deze snelle gelijkmaker ging de thuisploeg op zoek naar meer. Doelman De Vries moest meerdere malen ingrijpen en had het geluk dat Ollie Uitenwerf en Jeroen Scheper het vizier niet helemaal op scherp hadden staan.

Keerpunt in de wedstrijd was een omzetting van trainer Gerrie Benes . Pascal Bijkerk ging achterin spelen en de snelle Mark Oldenburger verhuisde naar de voorhoede. De VEV-verdediging had hun handen vol aan de snelle buitenspelers en werden meer en meer onder druk gezet.

De moegestreden Jeroen Scheper werd in de 80e minuut vervangen door Sietse Glazenburg , een wissel met een gouden randje. De conditioneel sterke thuisploeg bleef op jagen op de voorsprong en deze instelling leverde uiteindelijk ook het gewenste resultaat op. In de 89e minuut was het de sterk spelende Ollie Uitenwerf die Sietse Glazenburg wegstuurde. De van FC Emmen overgekomen youngster bleef rustig en schoot de bal beheerst onder doelman De Vries door: 3 – 2.

VEV probeerde nog het tij te keren maar de robuuste groen-witte verdediging onder leiding van Michiel Mepschen en Erik van Braam gaf geen krimp. Met deze zege nestelt Drenthina zich met de maximale score uit 2 wedstrijden boven aan de ranglijst in de 2e klasse J.

Het scoreverloop:
15’: 0 – 1   Kees Pranger

42’: 1 – 1   Ollie Uitenwerf

43’: 1 – 2   Age van der Zee

46’: 2 – 2   Gezim Luli

89’: 3 – 2   Sietse Glazenburg

Opstelling Drenthina:
D
oel: Michiel Sanders.
Verdediging: Bas Boersma , Erik van Braam , Michiel Mepschen , Mark Oldenburger (90’ Jan Willem Zwols)

Middenveld:  Pascal Bijkerk , Martin Keuter , Gezim Luli

Voorhoede: Tom Brinks (90’ Wesley Fischer ), Ollie Uitenwerf , Jeroen Scheper (80’ Sietse Glazenburg)