DVC'59 afgedroogd door Schoonbeek

NIEUW-SCHOONEBEEK ? DVC?59 leed een kansloze 5-0 nederlaag bij Schoonebeek. Voor Schoonebeek betekende deze overwinning de eerste punten van dit seizoen. Op de overwinning viel ook niets af te dingen. Niet dat Schoonebeek zo groots speelde, maar de thuisclub was aanvallend stukken gevaarlijker dan DVC?59. Illustratief in deze is dat de eerste uitgespeelde kans voor de gasten pas in de 77e minuut viel te noteren. Erwin Prummel kopte toen de bal na een voorzet van Rudie Meems rakelings naast. Op dat moment leidde Schoonebeek al met 4-0.

Voor rust was het nog een gelijkopgaande partij. Schoonebeek dat aanvallend iets dreigender was kwam in de 18e minuut door Jan-Willem Wubkes op voorsprong. Doelman Richard Menzen ging bij deze treffer niet vrijuit. DVC’59 stelde daar aanvallend vrijwel niets tegenover. De enige doelpoging kwam van Nick Wanders die vanaf twintig meter een metertje overschoot. Na rust scoorde Schoonebeek binnen tien minuten drie keer.

Jesper Schwieters schoot uit een strafschop 2-0. Scheidsrechter Freddie Gossen uit Dalen die een goede wedstrijd floot kende deze toe nadat Robert Lohuis Edfrin Silvania onreglementaar had gestopt. Schwieters stond ook aan de basis van 3-0. Zijn voorzet werd door Niek Huser ingekopt. Niek Rolink en Edfrin Silvania zorgden voor de 5-0 eindstand.