DVC'59 neemt afstand van degradatieplaats

NIEUW-DORDRECHT ? In de vierde klasse F nam DVC?59 een punt afstand van de degradatieplaats door tegen Oring met 0-0 gelijk te spelen. DVC?59 heeft nu zes punten meer dan KSC, maar deed daar wel twee wedstrijden minder over. In een andere missie om dichter bij de zevende plaats te komen slaagde DVC?59 niet. Deze positie wordt ingenomen door Oring. Vanwege de versterkte promotieregeling dit seizoen geeft de zevende plaats waarschijnlijk recht op deelname aan de nacompetitie.

Of DVC’59 naar die positie kan meedingen valt te betwijfelen. De personele problemen worden met de week groter. Martin Doek kreeg afgelopen zondag al een rode kaart en ditmaal viel Gert Mink die twijfelachtige eer te beurt. Beide spelers zullen een aantal wedstrijden geschorst worden en ze zijn in de selectie van trainer Lammert Kiers belangrijke pionnen. Mink werd in de 55e minuut door scheidsrechter Van Houten de rode kaart getoond nadat hij zich verbaal had geuit richting de DVC’59 bank.

Voetballend viel er weinig te genieten. Voor rust was het voetbal van Oring iets verzorgder, maar DVC’59 was aanvallend gevaarlijker. Steeds was Nick Wanders bij die aanvallen betrokken. De snelle Wanders strandde zelf op doelman Niels de Vries en een inzet van Niels Braam (weer goed op dreef) werd door de doelman gestopt. De eerste echte kans voor Oring viel na bijna een uur te noteren. Rik Buiter schoot net naast. Met een man minder bleef DVC’59 de betere kansen houden. De ingevallen Robert Muskee schoot een decimeter over en een andere invaller,

Rudie Meems, schoot de bal net naast. Ook Erwin Prummel (hard werkend) was dicht bij een doelpunt, maar hij kwam net te laat. Het maken van doelpunten is het hele seizoen al een probleem bij DVC’59. In dertien wedstrijden werd er slecht dertien maal gescoord. Daarmee zijn ze de minst productieve ploeg in de vierde klasse F.  Voor DVC’59 volgen een paar Engelse weken met behalve zondag ook doordeweekse wedstrijden. Na zondag thuis tegen Zwartemeerse Boys volgt donderdag een bezoek aan Steenwijk, waar tegen de plaatselijke Boys nog een half uur moet worden gevoetbald. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda