Eerste overwinning voor Schoonebeek; een vijfklapper

SCHOONEBEEK - Na drie nederlagen werd het voor Schoonebeek wel tijd om eens punten te halen. DVC?59 kwam afgelopen zondag op bezoek en bleek het juiste slachtoffer. De eerste helft ging het gelijk op, voor beide doelen was weinig te beleven. Zowel Schoonebeek als DVC speelden afwachtend en begonnen de wedstrijd om niet te verliezen. Na 27 minuten kon links back Jan Willem Wubkes mee op komen, hij kapte een verdediger uit van DVC en schoot de bal, niet geheel onhoudbaar, onder de doelman door, 1-0. Hierna probeerde DVC wel de gelijkmaker te maken maar echte kansen kon het niet cre?ren.
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, maar het was Schoonebeek dat weer scoorde. Edfrin Sylvania ging goed door maar werd binnen de beruchte lijnen neer gehaald, Jesper Swieters benutte de terecht toegekende strafschop. Schoonebeek werd hierna steeds sterker en DVC steeds machtelozer, via de “botte bijl” tactiek probeerde het Schoonebeek te ontregelen maar vergat hierbij het verdedigende aspect.

Zo kon Jesper Swieters ongehinderd de achterlijn halen en zijn voorzet werd door Niek Huser binnen gekopt, 3-0. Even later was het Niek Rolink die de bal op eigen helft oppikte en door de gehele DVC verdediging slalomde, de keeper uitspeelde en de bal in het lege doel kon tikken, 4-0. Wat Niek kan, kan ik ook dacht Edfrin Sylvania, en met een bijna identieke actie die hij afsloot met een kiezelhard schot in de linker kruising bepaalde hij de eindstand op 5-0. Door deze overwinning verlaat Schoonebeek de laatste positie in de 4e klasse C, DVC blijft in de middenmoot hangen.