EHS'85 te sterk voor SVBC

EMMERSCHANS ? In de zondag 5e klasse F deed EHS?85 goede zaken door op eigen veld met 4-1 te winnen van SVBC. Vanaf het begin werd met goed voetbal de ploeg uit Barger Compascuum onder druk gezet en dat leverde in de 11e minuut de eerste verdiende treffer op. Bjorn Nijlandnam een voorzet vanaf links in een keer op de slof. 1-0. Tien minuten later was het Richard Fuhler die zijn ploeg op een mooie 2-0 voorsprong zette. SVBC wist zich tot dat moment geen echte kansen uit te spelen. Een kwartier voor de rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door Dennis Schepers die de bal uit een hoekschop bij de eerste paal binnenschoot. 3-0.
Vlak voor rust bepaalde Randy Muter de ruststand op 4-0. In het tweede part wist SVBC het achterin toch meer gesloten te houden en wist zelfs na een uur spelen via Berry Hummel tegen te scoren. 4-1. De ingevallen Dennis Sterkenburg bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand op 5-1 door de bal uit een voorzet in de kruising te koppen.

In de 84e een merkwaardig voorval. Een toeschouwer zou iets tegen de grensrechter van EHS’85 geroepen te hebben waarna scheidsrechter Chris Out uit Emmer Compascuum de supporter van het veld wilde sturen. Toen die supporter dat weigerde staakte hij de wedstrijd. Nadat de begeleiding van SVBC hem zover wisten te krijgen buiten de hekken werd de wedstrijd hervat. Aan de stand veranderde niets meer en pakte EHs’85 drie belangrijke punten. Eindstand 4-1