EHS?85 vlak voor tijd gestaakt

EMMERSCHANS - EHS ?85 tegen Veelerveen stond op het programma. De mannen van EHS ?85 waren gewaarschuwd want Veelerveen is aardig op dreef de laatste weken. Zo wonnen de gasten hun laatste twee duels met groot overmacht. In de eerste helft was er van een overwicht van de gasten weinig sprake alhoewel hun acties wel gevaarlijker waren dan die van EHS ?85. Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam voort vanuit standaard situaties. De gasten waren daarentegen wat beter in de combinaties maar het gevaar kwam vaak niet verder dan de zestien meter daarom dan ook een ruststand van 0-0.
Het begin van de 2e helft was voor de thuisploeg maar zoals zo vaak gaat dan de bal aan de andere kant in het doel. Bij een indraaiende bal vanuit een vrije trap kopte Nino Emanuels fraai binnen. Halverwege de 2e helft mocht Maurice Valke na twee maal geel binnen 5 minuten zich gaan douchen en stond EHS ’85 een zware taak te wachten om met 10 man dit duel nog te kunnen gaan kantelen. Maar in het voetbal is er een ongeschreven wet dat zegt dat het vaak lastig is om te voetballen tegen 10 man en EHS ’85 ging er dan ook vol voor. I

n de 81e minuut ontstaat er dan paniek in de zestien meter van Veelerveen. Na een corner genomen door Richard Fühler krijgt Veelerveen de bal niet weg en kan Danny Schepers de bal binnen koppen. Twee minuten later kan de net ingevallen Roy Kremer met de bal naar het andere doel opstomen en trefzeker de bal in de linkerhoek neerleggen en er staat dan 2 tegen 1 op de borden in het voordeel van EHS ’85. Het is nu de beurt aan Veelerveen om de aanval te kiezen en EHS ’85 komt onder druk te staan en kan met moeite het doel schoon houden.

Met nog een paar minuten te spelen kopt Nino Emanuels net naast en komen er vanaf de kant wat vreemde geluiden die waar worden genomen door de scheidsrechter. Dit is voor scheidsrechter Balta reden om beide teams naar de kleedkamer te sturen. De wedstrijd verliep in een sfeer die niet onvriendelijk was dus dachten de toeschouwers dat de acteurs na een tijdje wel weer op het veld zouden verschijnen om de resterende paar minuten uit te spelen maar de scheidsrechter hield het voor gezien.

Een vervelend einde van een wedstrijd die EHS ’85 als morele winnaar had moeten opleveren. Zij hadden zich met 10 man terug in de wedstrijd geknokt en hadden een achterstand terecht omgebogen in een 2-1 voorsprong. Het was een sportieve strijd die soms even over het randje ging vandaar het terechte veld verwijs van Maurice Valke maar die verder geen vervelende toestanden had opgeleverd. Hoe de wedstrijd nu afloopt ligt in handen van de KNVB, hier is het laatste woord nog niet over gesproken, EHS ’85 kan alleen maar afwachten.