Emmen D1 wint 5000 euro op Volkswagen Junior Masters

AMSTERDAM - Een lange maar prachtige dag in de Amsterdam ArenA, een overwinning op het Z@ppsport-voetbalteam, verliespartijen tegen Spijkenisse D1 en Alphense Boys D1 en 5000 euro aan trainingsmaterialen voor de D-pupillen van voetbalvereniging Emmen. Dat leverde de Volkswagen Junior Masters op voor de vv Emmen D1.


De dag begon vroeg voor de Emmenaren. Iets na zeven uur ’s ochtends werd er vertrokken vanuit Emmen naar de Amsterdam ArenA, waar er drie poulewedstrijden op het programma stonden tegen achtereenvolgens Z@ppsport, Spijkenisse D1 en Alphense Boys D1. Het TROS Z@ppsport-voetbalteam, bekend van het gelijknamige televisieprogramma Z@ppsport, als grote onbekende. Van Spijkenisse D1 en Alphense Boys D1 was bekend dat het twee topploegen zijn, beiden spelend in de 1ste divisie A met onder andere Ajax D1, Feyenoord D1 en AZ D1 als tegenstanders.

Emmen begon het toernooi uitstekend. De eerste tegenstander, Z@ppsport, werd met 1-0 verslagen. Een vrije bal van Glenn Arts werd op ongeveer 25 meter van het doel prachtig binnengeschoten. Aangezien keeper Sven Rakers en verdediger Alex Blekkink aan het eind van de wedstrijd beiden een tegentreffer voorkwamen, was de eerste overwinning binnen. Spijkenisse D1 bleek in de tweede wedstrijd een maatje te groot. Sven Rakers voorkwam nog een openingstreffer, maar uiteindelijk werd hij driemaal gepasseerd. Een terechte uitslag, aangezien Spijkenisse D1 zowel fysiek als voetballend de sterkere bleek.


De laatste wedstrijd tegen Alphense Boys D1 was vooral voor de tegenstander belangrijk. Alphense Boys D1 moest viermaal scoren om de finales te bereiken. Emmen hield zich knap staande, en kreeg zelfs via een counter een mogelijkheid. Roderick Zeilstra brak door op rechts, maar werd op het nippertje gestopt door de verdediging uit Alphen aan de Rijn, nog voordat hij de geheel vrijstaande Jorg Scherpen kon bereiken. Alphense Boys D1 wist tweemaal te scoren.

Emmen D1 werd in de poule uitgeschakeld, maar dat bleek zeker geen schande gezien het niveau van de tegenstanders. Behoren tot de beste 11 amateurploegen van Nederland is al een hele prestatie, om echter de absolute top te verslaan dien je wel heel erg sterk te zijn. AFC D1 en Spijkenisse D1 plaatsten zich voor de finale. In een spannende strijd bleek AFC D1 uiteindelijk na strafschoppen te sterk, en mogen de Amsterdammers zich officieus uitroepen tot beste amateurploeg. Zij plaatsten zich hierdoor voor de Junior World Masters in Madrid op 5 tot 10 mei 2010.

De kers op de taart voor de vv Emmen D1 volgde nog. Uit de mond van Jack van Gelder werd vv Emmen D1 tot winnaar uitgeroepen van de Grote Volkswagen Clubprijs: Trainingsmaterialen voor de D-pupillen van vv Emmen ter waarde van 5000 euro. Dit omdat de Emmenaren de meeste supporters naar Amsterdam brachten. Haast onmogelijk gezien de reistijd naar de ArenA, Emmen moest van alle deelnemers de meeste kilometers afleggen. Toch kon aanvoerder Alex Blekkink deze prachtige prijs uit handen van de organisatie en Jack van Gelder in ontvangst nemen!

Op zondag 10 januari om 08.40 uur op Nederland 3 zal vv Emmen D1 op televisie te zien zijn. De wedstrijd tegen Z@ppsport, met het knappe doelpunt van Glenn Arts, zal dan onder andere getoond worden.

Een prachtige dag voor de vv Emmen D1 en zijn supporters. Voor trainer/coach Joeri van der Tuin kwam er echter nog een staartje achteraan: Hij werd om 21.30 uur vanaf de Meerdijk direct vervoerd naar Nieuw-Weerdinge, om de laatste wedstrijd van vv Emmen te spelen in het kader van het Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi. Titan was de tegenstander, en er moest gewonnen of gelijkgespeeld worden. Titan kwam op een 1-0 voorsprong, maar van der Tuin schoot in de laatste secondes een vrije bal binnen. Emmen dus op 2 januari in de halve finales van het PWZ-toernooi, vanaf 18.00 in de sporthal te Dalen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda