Emmer C-jeugd slaat aanval op koppositie af

LEEUWARDEN/EMMEN - FC Emmen C blijft de ranglijst in de tweede divisie aanvoeren door in Leeuwarden de voornaamste concurrent Cambuur op 1-1 te houden. De D-pupillen verloren van SC Heerenveen D maar kunnen terug zien op een prima partij.

SC Cambuur C-FC Emmen C 1-1
FC Emmen behoudt door het gelijke spel de twee punten voorsprong op de Friezen. ,,Een terechte uitslag'', vond FC Emmen trainer Berry Zandink. ,,Wij hadden een betere openingsfase maar daarna nam Cambuur het over. In de tweede helft waren er kansjes over en weer waarbij Cambuur wellicht iets beter oogde maar grote kansen waren er niet.'' De goede start van FC Emmen leidde in de tiende minuut tot de 0-1. Kay Rijkens plaatste een vrije trap richting tweede paal waar Pascal Huser klaar stond om de 0-1 te laten aantekenen. Er waren nog wat kleine mogelijkheden op de 0-2 maar in de slotfase was het Cambuur dat de toon aan gaf. Doelman Richard Eberhard tikte eerst nog een schot via de lat over maar kort voor rust moest hij zich gewonnen geven bij een inzet van Cambuur aanvaller Hoessein Igaranezo die te veel vrijheid kreeg. Na de pauze lieten de partijen het bij de 1-1. Het toonde wel aan dat FC Emmen C vorderingen heeft gemaakt want op de tweede speeldag ging het in eigen huis nog met 6-1 onderuit tegen dit zelfde Cambuur.
FC Emmen C: Eberhard; Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Westebring, Rasevic, Huser, Meijer (52. Arends), Kikkert, Berends (45. Sijodic).

FC Emmen D-SC Heerenveen D 2-5
Het onderlinge duel tussen de D-teams van de Voetbalacademie SC Heerenveen/FC Emmen eindigde in een voorspelbare winst voor de in Heerenveen gebaseerde D-pupillen maar zo gemakkelijk als de uitslag wellicht suggereert was het bepaald niet. De jeugdige Emmenaren speelden vooral een prima eerste helft en namen vlot een voorsprong. Aanvoerder Matthijs Hensens liet al in de derde minuut SC Heerenveen doelman Ruben Stuiver met een diagonaal schot vissen. Hensens kende daarna nog twee momenten waarbij de voorsprong uitgebouwd had kunnen worden. In de tiende minuut stuitte hij op de keeper en na een kwartier spelen mikte hij een vrije trap op de lat. De op zich iets beter voetballende Heerenveners hadden het moeilijk tegen de met een ongelooflijke inzet spelende Emmenaren maar kwamen in de 21e minuut toch op 1-1 via Michel Vlap. Wellicht dat FC Emmen in de eerste helft iets te veel had gegeven want direct na de thee liepen de gasten vrij gemakkelijk naar 1-3. Gor Agbaljan zorgde in de 33e minuut voor 1-2 en vier minuten later profiteerde Tristan Bijlsma van een foutje van doelman Vincent Beugelink. Toen in 44e minuut centrale verdediger Dion Jongbloed ook nog zijn eigen doelman passeerde stond het 1-4 en leek de wedstrijd gelopen. Maar FC Emmen herpakte zich weer en verkleinde middels rechterspits Jochem Scholten, aangespeeld door Matthijs Hensens, tot 2-4. Jochem Scholten kreeg vijf minuten later een zelfde situatie voorgeschoteld maar schoot toen in de handen van de keeper. In plaats van 3-4 werd het amper een minuut later uit de tegenstoot 2-5 door een goal van Rick de Jonge.

FC Emmen D: Beugelink: Fokke, Jongbloed (45. Jochem Scholten), Sanafikkah, Harms (42. Drenth), Luiken, Jan Scholten (45. Spang), Komduur, Hensens, Roelof van Dijk (40. Levon van Dijk), Lambers.