Erica ?86 opnieuw zonder punten

ERICA - Op een winderig sportpark in Erica werd afgelopen zaterdag de wedstrijd Erica ?86 ? Roden gespeeld. De wedstrijd stond onder leiding van de sterk fluitende scheidsrechter Silvania. Roden stond voor de ontmoeting op een 5de plaats en Erica op een 10de plaats. Voor Erica ?86 zaak dus de punten in Erica te houden. Erica ?86 begon sterk. Al in de 2de minuut kreeg Erica ?86 een vrije bal op de rand van de 16 meter. Nils Reuvers werd diep gestuurd, maar aan zijn shirt getrokken. De vrije bal werd genomen door Dani?l Jagt en ging via de lat over de doellijn. Een snelle voorsprong voor Erica dus.

In de 7de minuut kon Roden wat terug doen, maar keeper Bouke Witvoet verwerkte de inzet van de spits tot een corner. In een scrimmich voor het doel na de corner maakte een verdediger volgens de scheidsrechter hands en de bal ging op de stip. Hij werd onhoudbaar ingeschoten. 1-1.  Na de goal nam Erica ’86 weer het voortouw en creëerde een mooie kans. Via Zander Hoogenberg en Gerjan Mulder werd Daniël Jagt een schietkans geboden. Deze werd echter uitstekend gered door de doelman van Roden.

Erica bleef doordrukken en die zorgde voor een aantal grote kansen. In de 28ste minuut kwam Dennis Djoegan 2 maal alleen voor de keeper, maar faalde. Ook Zander Hoogenberg wist een één op één kans niet te verzilveren.
Maar na alle kansen van Erica scoort Roden in de 40ste minuut. Geheel tegen de verhouding in. Een vrije bal van zo’n 20 meter wordt in eerste instantie goed gekeerd door Bouke Witvoet, maar hij kan de bal niet klemmen. Een spits van Roden kon eenvoudig intikken.

In de 45ste minuut weet Erica ’86 toch weer op gelijke hoogte te komen. Gerjan Mulder schiet hard raak na een pass van Dennis Djoegan. De keeper van Roden zat er nog wel aan, maar kon de bal niet keren.
In de 2de helft is het spelbeeld anders. Roden is meer in balbezit en creëert kansen. In de 60ste minuut volgt er een aanval over rechts. De bal wordt goed teruggelegd op de 16 meter en bekeken in de kruising geschoten. Een prachtige goal voor Roden.

In de 70ste minuut krijgt Roden wederom een grote kans. Door een misverstand in de verdediging kan Bouke Witvoet maar net redding brengen. Vijf minuten later is het echter wel 2-4. Door een snelle counter door het centrum. De spits kon de bal onder Bouke Witvoet doorschieten. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wordt Dennis Djoegan van het veld gestuurd na een veel te harde tackel op de laatste man van Roden.

Dennis passeerde goed de linksback van Roden, maar sprong daarna met twee benen door op de laatste man van Roden. Dennis moest het veld verlaten en de laatste man van Roden ook. Hij was te aangeslagen om verder te spelen. Een minuut voor het eindsignaal kreeg Gerjan Mulder nog een kans. Hij schoot de bal op aangeven van Nils Reuvers in het zijnet.  De eindstand bleef daarmee 2-4 voor Roden.