Erica ?86 pakt zwaar bevochten drie punten

ERICA - De mannen van Be Quick 1887 Zaterdag 1, uit het Groningse Haren, kwamen zaterdag 20 maart voor het eerst op bezoek bij Erica ?86. Be Quick, de kampioen van 6C verleden jaar, draait dit jaar goed mee en stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 5e plaats met 22 punten. Met 23 doelpunten tegen en 39 voor, beschikken zij zowel over een uitstekende verdediging als aanval. Kortom, een uitstekend elftal.

Erica ’86 is voor de winterstop de goede weg ingeslagen door Damacota, afgetekend, met 5-2  te verslaan. Na die lange winterstop, waarin menig sneeuwtraining is afgewerkt, heeft Erica de drang naar boven weten vast te houden. VCG werd, in de eerste wedstrijd na de winterstop, naar huis gestuurd met 7 tegentreffers en 0 punten.

De wedstrijd ging, op een bijzonder matig veld, van start om 14:00. Erica ’86 begon zeer sterk aan de wedstrijd en combineerde er lustig op los. Dit resulteerde al in de 5e minuut in een 1-0 voorsprong. Linker middenvelder Patrick Bruins, bediende Daniël Jagt op de rand van het strafschop gebied. Clubtopscoorder Jagt nam rustig de tijd om een hoek uit te zoeken en plaatste de bal langs de Harense doelman; zijn 7e treffer dit seizoen. Vijf minuten later werd ook de 2-0 al binnen de palen gewerkt.
|
Een goede aanval werd, op aangeven van Zander Hoogenberg, van een meter of 20 in de linker bovenhoek geknalt door Nils Reuvers. Be Quick had niets in te brengen en werd veelvuldig weggetikt. Enige momenten later werd Hoogenberg met een steekpass de 16 meter ingestuurd door Reuvers. Hoogenberg haalde de achterlijn en trok de bal terug op Jagt. De doelman van Be Quick voorkwam erger.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Be Quick wat beter in het spel. Echt gevaarlijk werden ze niet voor de goal van Eric Westerbeek.  Toch werd het op slag van rust 2-1. Een voorzet werd niet goed weggewerkt door de Ericase defensie, waarna de bal weer in het strafschopgebied gebracht kon worden. De Harense aanvallende middenvelder liet Westerbeek volledig kansloos.

Na rust ontaarde de wedstrijd, mede door de hevige regenval, in een ware veldslag. Be Quick moest, om aansluiting te houden met de eerste 4, de volle drie punten halen en zette daarom flink druk op de gastheren. De defensie van Erica hield uitstekend stand en doelman Westerbeek hield zijn ploeg enige malen op de been. Door de druk van Be Quick, kreeg Erica veel ruimte achter de linies van Be Quick.

Dit resulteerde in kansen voor Jagt, Reuvers, Gerjan Mulder en Bruins. De buitenkansjes werden niet verzilverd, waardoor het ongemeen spannend bleef. Na 12 minuten blessuretijd, was de overwinning een feit voor Erica ’86. de drie zwaar bevochten punten bleven in Drenthe.