Erica'86 strijdvol ten onder

ERICA - Afgelopen zaterdag stond voor Erica ?86 de bekerwedstrijd tegen 3de klasser VHK uit Sint Jansklooster op het programma en de gasten wonnen met 4-1. Voor de mannen van Gerard Lambers een moeilijke tegenstander. De wedstrijd begon voor Erica 86 goed. Er werden veel kansen gecre?erd. In de 5e minuut mist Patrick Bruins net het doel na een voorzet van Roy Lit. In de 15e minuut komt Gerjan Mulder alleen voor de keeper op aangeven van Ronald Lit. De keeper pakt zijn inzet echter goed. Ook VHK krijgt kansen, voornamelijk vrije ballen en afstandschoten. Na een half uur spelen kreeg VHK iets meer overwicht.

Dit betaalde zich in de 33ste minuut al uit in een treffer. Na een doorbraak over de rechtervleugel en een goede voorzet, kon de spits van VHK eenvoudig intikken. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2. Bouke Witvoet werd omspeeld door de spits en die kon de bal breed leggen op de inkomende linkerspits die eenvoudig 0-3 scoorde. Na de thee ging VHK vrolijk verder met aanvallen en na twee snelle aanvallen over de rechtervleugel en goed breed leggen stond het ineens 0-4.

Ondanks deze grote achterstand weet Erica ’86 toch zelf nog te scoren. Nog geen minuut na de 0-4 brak Dennis Knigge goed door op rechts. Hij kon afleggen op Zander Hoogenberg. Met enig geluk kreeg Hoogenberg de bal voor zijn rechtervoet en de stand werd 1-4.  Ook in het laatste kwartier had Erica ’86 nog een doelpunt verdiend, maar dit mocht niet zo zijn. Al met al toch een verdiende overwinning voor VHK, die door deze overwinning verder bekert.