Erica wint eindelijk weer.

ERICA - Zaterdag speelde Erica ?86 haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander was Damacota, dat net als Erica ?86 in de onderste regionen van de 5de klasse staat. De wedstrijd begon om 14.15 uur, een kwartier later dan gepland, omdat enkele spelers van Damacota te laat aankwamen. Ondanks het latere starten begon Erica ?86 toch scherp aan de wedstrijd. Na vijf minuten was het al 1-0 door Dennis Knigge. Hij schoot na een corner vanaf de 16 meterlijn hard in de linkerhoek.

Erica bleef de betere ploeg en creëerde veel kansen. Het was echter pas in de 30ste minuut weer raak. Dennis Knigge kon wederom binnenschieten. De 3-0 werd gescoord door Patrick Bruins. Hij schoof de bal bekeken in de verre hoek, waar hij het vijf minuten eerder al met een boogbal probeerde.

Direct na rust was het al snel 4-0 door een aanval over de rechterflank met Zander Hoogenberg. Hij gaf goed voor en Dennis Djoegan kon eenvoudig inschieten. Vlak daarna kon Damacota iets terug doen. Door een misverstand in de verdediging kon de spits van Damacota de bal, ondanks een blok van Roy Lit inschieten. Erica ’86 ging hierna gewoon verder met aanvallen. In de 65ste minuut werd Dennis Knigge diep gestuurd en binnen de 16 meter onderuit getrokken. Zander Hoogenberg benutte de penalty. Na de 5-1 waren er nog genoeg kansen, maar het was Damacota dat nog een keer wist te scoren. De eindstand was dan ook 5-2.