FC Emmen bekert dinsdag in Deventer

DEVENTER - Voor FC Emmen krijgt het bekeravontuur dinsdagavond een vervolg met de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Beide clubs kwamen in de derde ronde via overwinningen op amateurclubs. FC Emmen versloeg AFC ?34 met 6-1 terwijl de Deventenaren na verlenging Rijnsburgse Boys met 4-1 uitschakelden.
Go Ahead Eagles maakt tot dus ver een uitstekend seizoen door en staat derde op de ranglijst. Daarnaast zijn de Deventenaren al verzekerd van deelname aan de play offs door het winnen van de eerste periode. Bij Go Ahead Eagles is sinds kort Reza Ghoochannejhad van de partij die vorig seizoen nog voor FC Emmen speelde. Hij had aanvankelijk geen nieuwe club maar meldde zich met succes in Deventer aan waar hij ook eerder heeft gespeeld.

Voor FC Emmen is het de 67e bekerwedstrijd in het betaalde voetbal. Slechts een keer eerder is het in deze reeks Go Ahead Eagles tegen gekomen. Dat was in het seizoen 2002/03 toen het bekertoernooi nog begon met een poulefase. Op 13 augustus 2002 verloor Emmen toen in Deventer met 2-0 dankzij goals van Dick Kooijman en Niki Leferink. Omdat wel werd gewonnen van VVOG en Hoogeveen stuitte Emmen in de eerste k.o.ronde op FC Groningen. 

In Emmen wonnen de Groningers met 1-0 door een treffer van Joost Broerse een kwartier voor tijd. Emmen was gehandicapt door een rode kaart voor Donny de Groot al na 28 minuten spelen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda