FC Emmen maandag uit naar AGOVV

EMMEN - IJs en weder dienende gaat FC Emmen maandag op bezoek bij AGOVV. De hoop is natuurlijk dat de ploeg de vrijdag ingezette lijn tegen De Graafschap kan doortrekken.
AGOVV is aan een sterk seizoen bezig en bezet momenteel de zesde plaats. Trainer John van den Brom heeft dan ook geen aanleiding gezien om de club aan het einde van het seizoen te verlaten en heeft voor verlenging van zijn contract gekozen. Ook assistent Peter van Vossen blijft op aandringen van de hoofdsponsor want de club was in eerste instantie van plan in het kader van een bezuiniging de oud international te laten vallen. Het AGOVV van na de winterstop heeft in vergelijking met de selectie die op 2 oktober in Emmen verloor enkele wijzigingen ondergaan.

Zo werd van Haarlem aanvaller Edgar Manucharyan overgenomen. De Armeen staat al enkele jaren bij Ajax onder contract maar de grote doorbraak is nog uitgebleven. In Haarlem scoorde hij zes keer in zeventien duels en hij was afgelopen vrijdag matchwinner in de wedstrijd tegen FC Volendam. Nieuw is ook René van Dieren die voriger zomer na zeven seizoenen Excelsior op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij niet in Emmen liggen want hij wees de belangstelling van FC Emmen van de hand. Nog steeds zonder club belandde hij in de winterstop bij AGOVV dat hem op amateurbasis vastlegde. Een derde nieuwkomer is de pas negentienjarige centrale verdediger Jop van der Linden die van Vitesse werd geleend.

Met Manucharyan hebben de Apeldoorners er een behoorlijke versterking voor de aanval bij gekregen. Met Nasir Chadli en Jeremy Bokila was die trouwens toch al op een voor de Jupiler League behoorlijk peil. Chadli is met dertien goals topscorer van AVOVV maar staat de laatste tijd op een droogje. Zijn laatste goal scoorde hij op 30 november. FC Emmen moet het in Apeldoorn zonder de geschorsten Leonardo en Rahim Ouedraogo doen. Voor Ruud ter Heide en Timothy Cathalina is het een weerzien met hun voormalige club. Ruud ter Heide speelde drie seizoenen voor de Apeldoorners en scoorde in die periode maar liefst 51 competitiegoals. Cathalina was vier jaar voor AGOVV actief en speelde in die periode 111 competitieduels.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda