Geen winnaar in topper Olympia ?28 - Drenthina

HASSELT - Een belangrijke wedstrijd voor beide teams vandaag in Hasselt. Bij een overwinning zou de thuisploeg een gaatje slaan richting de concurrenten, ieder ander resultaat zou ervoor zorgen dat de spanning in de top van de 2e klasse J met de week groter gaat worden. Daarnaast wilde Olympia ?28 wraak nemen voor de nederlaag in Emmen eerder deze competitie.

De thuisploeg bleek in de eerste helft het beste met de druk om te gaan. Nadat Drenthina via Mark Oldenburger een eerste mogelijkheid kreeg waren het de mannen van trainer Hans Roeland die het spel dicteerden..Met verzorgd voetbal werden de bezoekers onder druk gezet en de behendige Olympia-aanvallers penetreerden tot diep in de Drenthina-verdediging. De eerste grote kans was voor Kjelt Bonhof, hij had een vrije doortocht richting het Drenthina-doel maar speelde de bal op het laatste moment te ver voor zich uit waardoor Michiel Sanders redding kon brengen.

Nog maar net van de schrik bekomen werd Sanders even later tot tweemaal toe te hulp geschoten door het aluminium. Eerst schoot Mark de Haan een vrije bal buiten bereik van Sanders op de paal en nog geen 10 minuten daarna werd de bal vanuit een scrimmage tegen de onderkant van de lat geschoten en belandde deze in de handen van de reeds op de grond liggende Drenthina-goalie.

Drenthina kreeg in de eerste helft nog kansen via Jeroen Scheper en Sietse Glazenburg. Glazenburg zag een sierlijke omhaal net over het doel verdwijnen en een pegel van Jeroen Scheper werd door doelman van Olst onschadelijk gemaakt.
Toch was het Olympia dat de meeste dreiging had en in de eerste helft de meeste aanspraak mocht maken op een voorsprong. Vooral bij standaardsituaties was de ploeg met de lange jongens Kloekke en Boerhof gevaarlijk.
Trainer Gerrie Benes haalde dan ook opgelucht adem dat met een 0 – 0 tussenstand de kleedkamers werden opgezocht.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een ander Drenthina. De voor deze gelegenheid in het blauw-rood spelende bezoekers hadden de schroom van zich afgeworpen en namen brutaal het heft in handen. Dit resulteerde al vroeg in een kans voor Aldo Massa. In plaats van de bal rustig aan te nemen besloot de Gattuso-kloon te koppen en kon doelman Van Olst eenvoudig redding brengen.

Toch was dit moment aanleiding om meer druk naar voren te geven, de vleugelspitsen Oldenburger en Brinks werden makkelijker bereikt en zorgden voor onrust in de Olympia verdediging. Grote kansen bleven echter uit. Deze speelwijze bracht ook meer risico met zich en slordig balverlies leidde de 1– 0 in voor de thuisploeg. Mark de Haan pikte de bal ter hoogte van de middellijn op, klutste zich door de Drenthina-verdediging en gaf een prima breedtepass op de goed meegelopen Boerhoff. Voor de Olympia-spits was het daarna een koud kunstje doeltreffend af te ronden.

Nu was het aan de mannen van trainer Benes om te bewijzen dat ze over veerkracht beschikten. Door achterin man op man te gaan spelen werd geprobeerd de achterstand weg te werken. Het duurde tot aan de 80e minuut alvorens dit recept het gewenste resultaat opleverde. Een individuele actie van Mark Oldenburger zorgde voor opluchting aan Drenthina-zijde. Hij speelde zichzelf prima vrij en liet met een geplaatst schot doelman Van Olst volstrekt kansloos.

In de slotfase waren er voor beide teams nog mogelijkheden. Olympia was nog het dichtst bij de overwinning. Tot afgrijzen van alle aanwezige Hasselters keurde scheidsrechter Hektor in de voorlaatste minuut een doelpunt voor de thuisploeg af na een botsing tussen doelman Michiel Sanders en aanvaller Maatkamp waarbij ook verdediger Michiel Mepschen betrokken was.

Na het laatste fluitsignaal konden beide trainers uiteindelijk leven met het resultaat. Volgens Hans Roeland had zijn ploeg in de eerste helft al afstand moeten nemen, door dat te verzuimen lieten we Drenthina terugkomen in de wedstrijd. De tweede helft was echter voor ons, mijn ploeg heeft hard gewerkt en daarom ook kan ik tevreden zijn met dit gelijke spel aldus Gerrie Benes.Volgende week voor Drenthina alweer de volgende kraker, thuis tegen ’t Fean ’58 uit Surhuisterveen.

Opstelling Drenthina:
Doel:
  Michiel Sanders
Verdediging: Bas Boersma, Erik van Braam, Michiel Mepschen, Jan Willem Zwols (34e Aldo Massa)
Middenveld: Mark Lubberts, Martin Keuter, Sietse Glazenburg (73e Ollie Uitenwerf)
Voorhoede: Tom Brinks (70e Paul van Braam),  Jeroen Scheper, Mark Oldenburger