GRC Groningen D1 - Emmen D1 0-0

EMMEN - Afgelopen zaterdag stond Groningen vooral in het teken van regen, regen en regen dat het eigenlijk niet meer leuk was om buiten te zijn. Vele wedstrijden werden afgelast in Groningen, Emmen D1 mocht ?s ochtends toch nog aantreden. De eerste competitiewedstrijd tegen GRC Groningen D1, die volgens enkele ouders ook wel schriftelijk afgedaan had kunnen worden: 0-0.

De wedstrijd was amper vijf minuten onderweg toen de pen en het notitieblok van de leider het begaf. De regen had inmiddels daarvan ook al bezit genomen. De Emmenaren, zonder de geblesseerde Yannick van Duyn, begonnen tegen een voorzichtig spelend en afwachtend GRC Groningen D1, dat in de beginfase de kat uit de boom keek om te zien wat wij konden. In diezelfde beginfase twee dotten van kansen voor het rood-witte korps onder leiding van Joeri van der Tuin. Roderick Zeilstra gaf een lage, scherpe voozet richting het doel van de Groningers, echter kon Wesley Engels niet het beslissende tikje geven.

Even later opnieuw Roderick Zeilstra. Nu was hij zelf door de verdediging gekropen, maar zijn inzet, op enkele meters van het doel, ging voorlangs. Daarintegen was GRC ook gevaarlijk. Vaak ook door wat nonchalant en moeilijk gedoe bij de opbouw van de Emmer jeugd. Keeper Sven Rakers liet echter zien dat hij een betrouwbare sluitpost is. Een doorgebroken Groninger liep recht op hem af, maar Sven keerde koelbloedig de bal. In de rust kon er gelukkig even worden bijgekomen van de regen. Het koude weer liet zijn sporen achter. Echter moest er nog een tweede helft in de letterlijke “hel van het Noorden” gespeeld worden. De weergod bleek niet goedgezind, en liet de regen nog steeds vallen.

De tweede helft was aan Emmen zijde wat slordiger. Geen uitgespeelde kansen, geen doelpunten. Aan de andere kant kreeg het ook niet heel erg veel kansen tegen. Een typische 0-0, waar het winnende doelpunt aan beide zijden had kunnen vallen. Nog steeds ongeslagen in de competitie, en geen doelpunten tegen. Op naar de eerste thuiswedstrijd van de competitie aanstaande zaterdag, dan is Drachtster Boys D1 te gast op sportpark Meerdijk. C1 liet al het goede voorbeeld zien door thuis met 9-3 van Drachtster Boys C1 te winnen, nu wij nog.