Hard werkend Valther boys wint gelukkig tegen Veelerveen

VEELERVEEN - Valther boys heeft zondag met kunst en vliegwerk 3 punten mee naar Valthe kunnen nemen in de lastige uitwedstrijd in en tegen Veelerveen. Valther boys begon goed aan de wedstrijd en reeds na 12 minuten rondde Gert Hilgen een voorzet van Dennis Middeljans goed af en bracht zijn ploeg op een 1 ? 0 voorsprong. Vervolgens lieten de Valthenaren Veelerveen rustig de bal op eigen helft rondspelen maar zodra men in balbezit kwam werd snel de aanval gezocht.

Valther boys speelde goed in de organisatie en gaf in die eerste helft geen kansen weg. Maar behoudens een snelle counter in de 40e minuut, waarbij de aanvallers een overtal-situatie niet goed uitspeelden, en een scoringsmogelijkheid voor Dennis Middeljans kreeg ook Valther boys nagenoeg geen kansen.

In de 2e helft was er een veldoverwicht voor Veelerveen zonder echter tot goed uitgespeelde kansen te komen. Tot aan de 16 meter ging het goed maar daarna stokte het. Valther Boys kon de bal echter niet in bezit houden waardoor Veelerveen steeds opnieuw de aanval kon zoeken. Veelerveen was in de 75e minuut na een scrimmage in het strafschopgebied dicht bij een doelpunt maar met een goede reactie wist Valther boys-keeper Roy van de Scheer de bal net voor de doellijn te pakken.

Ook in de spannende slotfase hield Van der Scheer met goede assistentie van zijn medespelers zijn doel schoon. Het had zelfs nog 0 – 2 voor Valther boys kunnen worden in de 85e minuut. In een vlijmscherpe counter bracht Berry Tibbe de bal bij Daniël Vos, die het buitenkansje niet kon verzilveren maar over schoot. Na 7 minuten extra tijd floot de scheidsrechter de wedstrijd af en behaalde Valther boys een gelukkige en zwaar bevochten overwinning.