KSC winnaar C-junioren op AH Vuurwerktoernooi

SLEEN ? De eerste dag van het Albert Heijn Vuurwerktoernooi is dinsdag een prooi geworden voor KSC C1. De formatie uit Schoonoord was in een heuse burentwist op het parket van een goed gevulde sporthal Broekveld in Sleen tijdens de finale met 4-0 te sterk voor de hoogste C-junioren van de organiserende voetbalvereniging Sleen. De strijd om de kleine finale werd na zeven strafschoppen in het voordeel beslist door Drenthina. In de reguliere tijd kon Borger het met 1-1 nog in evenwicht houden. KSC had in Lars Haandrikman ook de beste speler van het toernooi in huis, terwijl DZOH-sluitpost Ronald ter Mors door een vakkundige jury tot beste doelman werd verkozen.

Het was voor de organisatie even billen knijpen of elke deelnemende vereniging vanwege de weersgesteldheid en soms slecht begaanbare wegen op tijd in Sleen kon zijn. Rond kwart over negen waren alle ploegen toch in de kantine van de voetbalvereniging Sleen aanwezig om live getuige te zijn van de groepsindeling. Op een Champions League-achtige wijze trok voorzitter Willem Wiegers de balletjes met namen van de deelnemers uit de grote koker die vervolgens ook via het lot over de beide groepen verdeeld werd.

In de voorronde van groep A was de uiteindelijke winnaar KSC al in een vrij vroeg stadium zeker van een plaats in de kruisfinales. Wie de andere halve finalist uit deze groep met Sleen C1, Bargeres, DZOH en Ruinerwold zou worden, bleef tot de laatste wedstrijd spannend. Door de laatste wedstrijd de meerdere te blijven over Bargeres, dat door deze uitslag uiteindelijk vierde werd, lukte het de gastheren zicht op een finaleplaats in eigen huis te houden.

Hadden de Sleners verloren, waren de rollen net omgedraaid geweest en had de thuisclub slechts genoegen moeten nemen met de strijd om de laatste plaats. Mede ook omdat de jongens van Koen Feijen in de eerste wedstrijd nog niet helemaal wakker waren en met 5-0 de enige zege in groep A aan Ruinerwold toestonden.

In groep B was Drenthina met vier zeges de toonaangevende ploeg. Borger eindigde net voor Sleen C2 als tweede en belemmerde daarmee de kans op een eventuele Slener finale.

Kruisfinales
Vervolgens probeerden de beste ploegen via de kruisfinales een plaats in één van de finales te bereiken. Slechts de beide nummers vijf uit de groep waren al veroordeeld tot de strijd om de laatste plaats. Hierin was Ruinerwold met 5-0 een maat te groot voor Asser Boys. De zevende plaats werd na een 1-0 zege door JVZ in de wacht gesleept en gaf hiermee Bargeres het nakijken. Sleen C2 moest in de sudden death de meerdere erkennen in DZOH en derhalve genoegen nemen met de zesde plaats.

De finale werd uiteindelijk een echte burenstrijd tussen Sleen en KSC. De gastheren hadden in de kruisfinale verrassend met 2-0 afgerekend met het nog ongeslagen Drenthina, terwijl de Schoonoorders ook ditmaal geen moeite hadden een overwinning te boeken. Borger moest met 3-0 het onderspit delven. In de finale liet KSC met soms oogstrelend zaalvoetbal zien dat het ook de meeste aanspraak op de toernooizege bij dit AH-Vuurwerktoernooi mocht maken. Met 4-0 was Sleen het slachtoffer in de dadendrang van de roodzwarte brigade.

Tweede editie A-junioren
Voor de C-junioren was het de eerste editie van dit goed opgezette Albert Heijn Vuurwerktoernooi. Maandag 28 december gaat het evenement verder met de A-junioren. Ook dan strijden tien clubs om de fraaie wisselbokaal die hoogstpersoonlijk door Slener filiaaleigenaresse Bea Kortwijk aan de aanvoerder van de winnende ploeg wordt overhandigd. Vorig jaar was deze eer weggelegd voor het hoogste jeugdteam van Germanicus. Ook een beste speler en keeper van het toernooi zullen ditmaal door een deskundige jury worden aangewezen. Iedereen die wil zien hoe in Sleen de tweede editie van dit zaaltoernooi voor de A-junioren afloopt, is van 9.00 tot 17.00 van harte welkom in sporthal Broekveld aan de Oldenhoffstraat. (door Richard Nieborg) 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda