Moeizame overwinning EHS ?85

EMMERSCHANS - Na 90 minuten wedstrijd plus vele minuten blessuretijd stond er weliswaar een verdiende maar wel een zeer moeizame 2-1 overwinning voor EHS ?85 op Weiteveense Boys op het scorebord. Vorige week werd SVBC met veel klasse opzij gezet en dat leek vandaag ook te gebeuren met Weiteveense Boys. In de beginfase werd er veel druk gezet en dat resulteerde in een behoorlijk veldoverwicht. Via een vrije bal van de voet van Ronald Muter kopte Wilfred Wolters fraai binnen en dat al na 5 minuten.
Een kopie van de wedstrijd van vorige week lijkt dan voor de hand te liggen maar de tegenstander is duidelijk van een ander niveau. Verder in de eerste helft laat Weiteveense Boys zien dat het goed en degelijk weerstand biedt en het de mannen van EHS ’85 behoorlijk moeilijk weet te maken. Zo moeilijk zelfs dat het kort voor rust nog voor de gelijkmaker weet te zorgen. Met een 1-1 gelijke stand gaat men de kleedkamer in en na de thee komt EHS ’85 scherp de kleedkamer uit.

Kort na het beginsignaal is Kevin Siersema alert bij een afvallende bal en schiet beheerst rechtsonder in de benedenhoek en laat de keeper hierdoor kansloos achter. Hierna kansen over en weer waarbij de 100 % kansen voor Weiteveense Boys zeker aanwezig waren maar gelukkig voor de mannen van EHS ’85 stond het vizier niet altijd even scherp of was men te lang bezig om de trekker over te halen. In alle gevallen bleef EHS ’85 overeind in deze zware pot waarbij de tegenstander tot ver in de blessuretijd danig weerstand bood.

Voor de thuisploeg voelde de blessuretijd meer als een verlenging want de man in het zwart telde wel heel veel tijd bij maar zoals gezegd stond het vizier van de bezoekers niet al te scherp en kon elke kans worden geneutraliseerd en teniet worden gedaan. Door de overwinning blijft EHS ’85 het goed doen in deze periode en blijft ook de blik naar boven gericht in de stand in plaats een blik naar beneden. Het blijft echter wel een blik die per wedstrijd bepaald wordt want het voetbal van deze week was wel wat minder dan vorige week.