Nipte overwinning DVC'59 op KSC

NIEUW-DORDRECHT ? DVC?59 behaalde een belangrijke 1-0 overwinning op KSC. De voorsprong op de nummer elf uit Schoonoord bedraagt nu zeven punten, terwijl rode lantaarndrager Weerdinge nog maar een punt heeft. Met negen punten heeft DVC?59 zelfs aansluiting met de subtop. Dat DVC?59 de volle buit in Nieuw-Dordrecht hield was op basis van de tweede helft verdiend. De eerste helft gaf matig voetbal te zien. Wel was KSC aanvallend iets gevaarlijk. Tegenover een afstandschot van Nick Wanders dat ruime overging stelde KSC kansjes van Dennis Alting, Jans Nijboer en Paul Kindermans. Beste mogelijkheid was voor Sander Schuiling. Hij stifte de bal over doelman Richard Menzen, maar Robert Lohuis bracht op de lijn redding door de bal weg te koppen.

Na rust bleek het belang van een goede bezetting van de bank. Trainer Lammert Kiers bracht eerst Kevin Scheepstra en later Melvin Moes. Beide spelers drukten hun stempel op de wedstrijd. De jeugdige Scheepstra werkte niet alleen keihard, maar toonde ook aan voetballend wat in huis te hebben. Gevolg was dat DVC’59 aanvallend gevaarlijker werd. Toen Moes na ruim een uur in het veld kwam werd dat nog duidelijker. De centrumspits ging voor elke bal werd een ware plaag voor de KSC defensie. Zeven minuten voor tijd stond hij ook aan de basis van het winnende doelpunt.

Wel moet gezegd worden dat KSC op dat moment al met tien man speelde. Sander Schuiling moest tien minuten voor tijd geblesseerd het veld verlaten, terwijl trainer Puck Horstman alle wisselspelers al had ingezet. Moes ontfutselde een KSC verdediger de bal en ging alleen op doelman Ronald Hilbrands af. Hij had een goede schietkans, maar zag dat Damian Vos er nog beter voor stond, 1-0. Kevin Scheepstra, rakelings naast en Martin Doek (lat) hadden eerder al mogelijkheden op de voorsprong laten liggen. Vlak voor tijd was Jans Nijboer nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn vrije trap belandde in het zijnet.