Ook FC Omniworld te sterk voor FC Emmen

EMMEN - FC Emmen wacht nog steeds op de eerste driepunter van het seizoen. In het eigen Univ? stadion werd deze keer met 3-1 van FC Omniworld verloren. Trainer Sinkgraven blijft echter moed houden. ,,Het zal niet 38 wedstrijden zo blijven doorgaan.'' FC Emmen begon de eerste helft zoals gebruikelijk met de beste bedoelingen maar ook zoals gebruikelijk pakte het verkeerd uit. De eerste mogelijkheden waren echter voor FC Emmen zo kopte Xander Houtkoop al in de derde minuut net naast de rechterpaal. Een diepe bal van verdediger Arjen Bergsma zeilde in de 12e minuut over de verdediging van FC Omniworld en Steven de Blok deed een manmoedige poging de bal ineens te verlengen maar kon geen controle krijgen.

FC Emmen speelde best aardig met redelijke combinaties maar een onfortuinlijk moment in de achttiende minuut zorgde voor een onverwachte omslag. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de Emmer verdediger Sjors Paridaans met de hand beroerd, scheidsrechter Bekebrede reageerde vervolgens op het vlagsignaal van zijn assistent en wees naar de penaltystip. Protesten haalden uiteraard niets uit en Sander Duits wist vervolgens wel raad met het buitenkansje: 0-1.

De spelers van FC Emmen zagen het blijkbaar al weer aankomen en werden steeds onzekerder. De aanvallen stokten, ook al omdat de Almeerders regelmatig een muur van acht, negen spelers voor doelman Friebel optrokken waardoor er nauwelijks een doorkomen aan was. De schade leek tot de rust te worden beperkt tot de 0-1 achterstand maar in de 45e minuut ging ook dat mis. Niek Ripson veroorzaakte een vrije trap op de rand van het strafschopgebied door Özturk onderuit te halen. De vrije trap werd aansluitend ineens door Marien Willemsen om het muurtje van FC Emmen gezonden en doelman Etemadi was volmaakt kansloos: 0-2.

Trainer Harry Sinkgraven bracht direcht na de rust met Pedro Beda een extra spits in waarvoor Arjen Bergsma het veld moest ruimen. Een noodzakelijke en ook verantwoorde omzetting omdat de gasten toch maar met twee spitsen aantraden. Hoewel iets meer druk werd uitgeoefend op de defensie van de gasten kwamen er nauwelijks gevaarlijke momenten uit. Bij FC Emmen speelde vooral Xander Houtkoop een zwakke partij. Bij de jeugdinternational lukte bijna niets. Halverwege de tweede helft volgde een nieuwe tegenslag toen na uiterst zwak verdedigen Hoefdraad de bal voor het inkoppen had en dat en passant ook maar deed 0-3.

De wedstrijd was daarmee in feite al gelopen hoewel de thuisclub nog heldhaftige pogingen deed om de score een draaglijker aanzien te geven. Dat lukte dan nog zes minuten voor tijd toen invaller Wesley Wakker een woeste uithaal met de 1-3 zag worden beloond. FC Omniworld speelde het duel vervolgens redelijk gemakkelijk uit en koesterde de drie punten.

FC Emmen-FC Omniworld 1-3. 19. Duits (strafschop) 0-1, 45. Willemsen 0-2, 68. Hoefdraad 0-3. 84. Wakker 1-3. Scheidsrechter: Bekebrede. Gele kaart: Etemadi (FC Emmen). Toeschouwers: 2231.

FC Emmen: Etemadi: Bergsma (46. Beda), Valgaeren, Paridaans, Bai Kamara, Ripson, Stroeve (74. Akouili), Van der Ven, Denissen (69. Wakker), De Blok, Houtkoop.

FC Omniworld: Friebel: Bevaart, Troost, Krimp, Pinas, Willemsen (75. Malone), Van Heulen, Duits, Hoefdraad, Özturk, Haemhouts.