Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi barst weer in alle hevigheid los

STEENWIJKSMOER ? Er is al lang naar uitgekeken, maar vanaf vrijdag 23 december gaat het zaalvoetbalspektakel, het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi weer van start. Vanaf 18.00 uur starten honderd clubs in twintig hallen tegelijk de voorronde van het populaire zaalvoetbaltoernooi van organisator Protos uit Steenwijksmoer. Aan de opzet van het toernooi is ten opzichte van vorig seizoen niets gewijzigd. De climax van het toernooi vindt plaats op zaterdag 7 januari 2012 in sporthal Angelslo in Emmen.

Tot teleurstelling van de organisatie zegde Mussel af en moest hals over kop een vervanger gezocht worden. Gelukkig was SVI uit Zwolle bereid de opengevallen plek in te nemen. SVI gaat de voorronde spelen in sporthal Gramsbergen in de plaats van gastheer Protos. Protos gaat naar Nieuw Weerdinge en speelt daar in plaats van Mussel.

De spanning neemt toe en de vraag is hoe de favorieten zullen presteren. Zijn er al verrassingen in de voorronde te noteren of maken de favorieten hun reputatie waar? Gaat HODO de titel voor de zevende keer winnen of wordt de 35ste editie door een andere club gewonnen. We zullen het allemaal beleven vanaf vrijdag 23 december tot en met 7 januari 2012. Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Er wordt gespeeld in Dalen, Westerbork, Hardenberg (De Beek en De Meet), Ommen, Dedemsvaart, Beilen, Coevorden (Drostenhal), Angelslo Emmen, Esdalhal Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Erica, Gramsbergen, Hoogeveen (Zwembadweg), Veenoord en Zuidwolde.

Er doen deze keer 48 zaterdagclubs en 52 zondagclubs aan het toernooi mee. De meeste clubs spelen op het veld in de derde klasse. Er doen namelijk 31 derdeklassers mee. De nieuwelingen zijn deze editie: Hector uit Goor, MSC, Nieuw Buinen, Achilles 1894, Stevo, SVV ’56 , Valthermond en SVI. De afvallers zijn Mussel, Beilen, Borger (zo), Zweeloo, Dalfsen, Oranje Nassau Groningen, sv Daarle en Hellendoorn. 

Vijftig clubs gaan na de voorronde verder, namelijk de nummers een en twee van elke poule en de tien beste nummers drie. Daarna is het kort dag, want de kwartfinale wordt al vier dagen later, namelijk op dinsdag 27 december vanaf 18. 00 uur in tien hallen afgewerkt. Dit zijn De Beek Hardenberg, Dedemsvaart, Zwartemeer, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Esdalhal Emmen, Dalen, Nieuw-Weerdinge, Westerbork en Ommen. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan door. Nog voor de oliebollen en de nieuwjaarsborrels gaat het spektakel op vrijdag 30 december vanaf 18.00 uur weer verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld, namelijk: Dedemsvaart, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Dalen en Zwartemeer.

Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich voor de finale op 7 januari 2012 in sporthal Angelslo. De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale door middel van de beroemde tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 4 januari vanaf 18.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finale op zaterdag 7 januari 2012. Aan de vorige finale namen naast winnaar HODO, ook HZVV, Erica, Dalen, Hoogeveen en HHC deel.

Tijdens de voorronde worden er veel derby’s gespeeld en dat is het aantrekkelijke van de voorronde. HZVV zal flink aan de bak moeten in sporthal Angelslo in Emmen, want de ploeg krijgt te maken met lastige tegenstanders als SVBO, Angelslo, DZOH en Sleen (zat).

Titan vecht in Nieuw Weerdinge derby’s uit met NWVV, Valthermond, Roswinkel en ontmoet nu dus ook Protos.

Hoogeveen krijgt in Beilen te maken met Smilde ’94 (zat), Fit Boys, Witteveense Boys en Wijster. HODO mag weer in de ,eigen’ sporthal in Hollandscheveld aantreden tegen Hollandscheveld, SCN, Pesse (zat) en VCG en is daar weer favoriet.

Erica is in de sporthal Erica ook favoriet in de poule met Sleen (zon), Erica ’86, De Weide en Twedo (zat).

De sporthal in Ommen gaat waarschijnlijk bomvol worden met aantrekkelijke ploegen als OZC, Go Ahead Kampen, Avereest, Balkbrug en Drienerlo. In sporthal ’t Grootveld in Dalen gaat het ook knallen met ploegen als Dalen, Elim, Raptim, DSC ’65 en KSC.

In Hoogeveen mag nieuwkomer MSC direct flink aan de bak met sterke tegenstanders als Noordscheschut, Bruchterveld, Smilde ’94 (zon) en Amboina. Een andere nieuweling Achilles 1894 lijkt het op papier gemakkelijker te krijgen in een poule met VKW, HH Combi, Dwingeloo en VIOS.

De Drostenhal staat bol van de derby’s met ploegen als Germanicus (zon), Germanicus (zat), NKVV, CSVC en Schoonebeek. HHC begint zeker niet gemakkelijk in De Beek in Hardenberg, want Lutten, Stevo, Sportlust Vroomshoop en Hardenberg ’85 zijn geen gemakkelijke tegenstanders. Kortom een voorronde om naar uit te kijken.

De organisatie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi heeft een website in het leven geroepen met alle informatie over het toernooi. De site is te vinden onder www.protosweering.nl. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda