Ruime overwinning Emmen D1 op zfc Zuidlaren

EMMEN - Emmen D1 won zaterdagmiddag in Zuidlaren met 5-0 van ZFC Zuidlaren. Yannick van Duyn en Roderick Zeilstra scoorden elk twee keer en Jorg Scherpen zorgde nog voor rust voor de zesde treffer. Lees voor een volledig verslag de avonturen vanEmmen D1.>

Klokslag half drie scheen er dan toch nog een zonnetje, en wel in Zuidlaren. Een regenachtige dag, een aantal wedstrijden werden afgelast en ook de wedstrijd ZFC Zuidlaren D1 - Emmen D1 stond op aflasten. Het hoofdveld werd afgekeurd, maar met goedkeuring van de leiding van vv Emmen D1 en de scheidsrechter werd er "gewoon" gevoetbald op een veld zonder omheining. Geen Emmen-speler die dat deert: Men kwam geen moment in de problemen en won met 0-5.

Vandaag begonnen de Emmenaren met een speler die al een wedstrijd in de benen had. Alhoewel, keeper dan. Sven Rakers verving 's ochtends bij de C1 de geblesseerde Joost Schrik en deed het daar keurig. C1 won met 3-6 in Leeuwarden van Blauw Wit '34 C1. In de auto van de heer Alders werd hij ook nog eens vervoerd naar Zuidlaren, dus was iedereen beschikbaar voor trainer/coach Joeri van der Tuin.

De in grote getale meegereisde toeschouwers zagen in het begin van de wedstrijd nog niet erg veel voetbal. Beide ploegen waren aan het aftasten, iedereen bleek druk aan de bal. Het veld, dat vrij hobbelig oogde, hielp daarbij ook niet bepaald. Het was even wennen voor beide ploegen, en dat er een dood spelmoment voor nodig was om de wedstrijd los te breken was dan ook niet verrassend. Een corner van Selwyn Reuvekamp kwam op het hoofd terecht van Yannick van Duyn, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Twee minuten later, in de veertiende minuut, was het wel raak. Een corner aan de andere kant, ditmaal van Jorg Scherpen, kwam weer terecht bij Yannick van Duyn, die nu de kopbal wel over de lijn zag gaan: 0-1.

ZFC Zuidlaren vocht in de eerste helft wat het waard was. Het kreeg enkele gevaarlijke momenten, maar in de problemen kwamen de Emmenaren niet. Er werd gezocht naar een volgend doelpunt, aangezien een 0-1 ruststand nog niet bepaald luxe is. Quincy David Notten probeerde de score uit te breiden, maar zijn schot ging uiteindelijk net naast de verkeerde kant van de paal. Twee minuten voor het rustsignaal was het dan wel raak. De bal kwam terecht voor de voeten van Roderick Zeilstra, die vanaf de 16-meter lijn de bal goed binnenschoot. Een 0-2 ruststand. Dat was echter niet het laatste gebeuren in de eerste helft. Rafael van Beek werd namelijk nog weggestuurd, waardoor Emmen vlak voor en vlak na rust het tijdelijk met tien man moest doen.

Ook met tien man bleek Zuidlaren niet bij machte om te scoren. Direct na rust was het Emmen wat opnieuw scoorde. Een lange bal leverde paniek op bij de centrale verdediging en de keeper van Zuidlaren, niemand greep in. Yannick van Duyn liep door en zag dat de keeper de bal tegen zijn scheenbeen schoot, wat een doelpunt opleverde. Direct na dat doelpunt weer elf mensen in het veld bij de Emmenaren, en dat liep aardig.

Goede combinaties bij de ploeg van van der Tuin, en dat leverde een aantal kansen op. Dat er na 36 minuten opnieuw gescoord werd, was dan ook een logisch gevolg. Roderick Zeilstra speelde samen met Max Alders de Zuidlaarder verdediging uit, waarna Zeilstra de 0-4 binnen schoot. Vijf minuten na de 0-4 viel het volgende en tevens laatste doelpunt. Roderick Zeilstra zag Jorg Scherpen in het 16-meter gebied staan en speelde hem in. Jorg had een man in zijn rug, maar hij draaide goed weg en scoorde vervolgens de 0-5.

Daarna vond iedereen het wel welletjes. De laatste twintig minuten was het wel opletten, maar er gebeurde verder weinig. Een goede 0-5 overwinning wat drie punten oplevert. Dat betekent na 13 wedstrijden een mooie 31 punten, en nog steeds een tweede plaats achter koploper FC Groningen D2. Aanstaande zaterdag opnieuw een uitwedstrijd. In Steenwijk is 'd Olde Veste '54 D1 de tegenstander.

Opstelling Emmen D1: Sven Rakers, Frenk Veldwijk (30. Niels Berger), Glenn Arts, Alex Blekkink, Mark van den Berg (30. Bart Veenstra), Selwyn Reuvekamp (30. Max Alders), Quincy David Notten, Yannick van Duyn, Roderick Zeilstra, Rafael van Beek (30. Wesley Engels), Jorg Scherpen